Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Sebastian Vettel: búcsú vagy egy nagy dobás vár rá idén?

Sokan már az előző szezon végén elkezdték temetni Vettelt. Fiatal csapattársa szinte mindenben felülmúlta őt, ráadásul nemrég érkezett a hír: 2021-től nem vele képzeli el a Ferrari a jövőt.

Ez így elég egyértelműen hangzik, de legtöbben valami lényegeset kihagynak a képletből.

Méghozzá az esélytelenek nyugalmát. A német versenyző idáig sem volt az a szófogadó fajta, kis túlzással úgy és akkor szegte meg a csapatutasításokat, amikor csak jólesett neki. Azok után, hogy 2020-ban már semmilyen morális teher nem nyomja majd a vállát, biztosak lehetünk abban, hogy rettentően kellemetlen perceket fog okozni az ellenfeleinek – köztük Charles Leclernek is.

Most egyértelműen a monacói térfelén pattog a labda: a szerződéshosszabbításával és Vettel „elüldözésével” kimondva is ő lett a Scuderia elsőszámú pilótája. Leclerc biztos lehet abban, hogy német riválisa ezt a pszichológiai természetű fegyvert maximálisan ellene fogja fordítani, és minden igyekezetével azon lesz, hogy megtörje őt. Ha jól csinálja, paradox módon éppen a Leclerc által okozott helyzet tornászhatja vissza a csúcsra.

Egy olyan kaotikus szezonban, amilyen elé az F1 néz, szinte bármi megtörténhet: ugyan nem tartjuk valószínűnek, de benne van a pakliban, hogy Seb egy utolsó nagy hajrával világbajnok lehet. Az is megeshet, hogy a Ferrarik labdába sem rúgnak majd, de ő Leclercet legyőzve felhívja magára a figyelmet, és ezzel egyenesen a Mercedes ülésébe repíti magát. Ahogy az is könnyedén lehet, hogy fiatal riválisa szép csendesen és végérvényesen nyugdíjazni fogja őt.

Szerintetek hogyan alakul a négyszeres világbajnok sorsa?

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Colombo Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük