FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Sebastian Vettel közölte visszavonulásának időpontját!

A német pilótában nem múltak el nyomtalanul az utóbbi évek szenvedései, az Aston Martin szereplése pedig még igencsak kérdéses. Ennek ellenére Vettel még jó ideig velünk marad, de nem örökre!

Vettel egy amerikai magazinnak beszélt őszintén a szenvedéseit tetőző 2021-es esztendőről, a Ferrari vitatható húzásairól, na meg a csonka szezonról, amely miatt még az azonnali visszavonuláson is elgondolkodott. Utóbbi témában már konkrét célkitűzéssel is rendelkezik:

“Úgy gondolom, ezek az érzések sok, az idősebb generációhoz tartozó pilóta fejében megfordultak. Tavaly minden átértékelődött, nem csak az, hogy hol versenyzünk majd, hanem az is, hogy mit csinálunk. Én racionális ember vagyok, és ha a jövőbe tekintek, a negyedik X körül már nem látom magam a Forma-1-ben. Remélem, még van pár jó évem a sportágban, de nem gondolkozom már évtizedes távlatokban.

33 éves vagyok, és amit elértem ebben a sorozatban, arra sarkalt, hogy felmérjem azt, mihez akarok majd kezdeni a továbbiakban. Ez az elmúlt hetekben már kiderült, meglátjuk, hová vezet majd ez az út. Nagyon bízom benne, hogy sikerre vihetem az Aston Martinnal megkezdett munkámat.”

Tehát a jó hír az (a négyszeres világbajnokot nem igazán szívlelők számára pedig épp az ellenkezője), hogy ebben az évtizedben még jó eséllyel találkozni fogunk a Sebastian Vettel névvel a világ legnívósabb autósport sorozatának rajtrácsán!

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük