FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Sebastian Vettel LÁBON LŐHETI a népszerűségét?

Németországban a sebességhatár nélküli autópályaszakaszok, vagyis közkedveltebb és ismertebb nevén ingyenes „Autobahn” napjai meg vannak számlálva. Aki valaha is használta, tudja, hogy rendkívül hatékony, mivel igencsak tempósan lehet rajta A-ból B-be eljutni.

Azonban ahogy minden más értelmes dolgot, ezt is ki akarja véreztetni a politika, (abba most ne menjünk bele, hogy a nagy tempó miatt sok a baleset, mivel statisztikailag arányaiban semmivel sem magasabb ez a ráta, mint bárhol máshol Európában) és már Formula-1-es vonatkozása is van ennek a vitának.

Most Sebastian Vettel szólalt fel élesen azért, hogy a sebességhatárt mindenhol húzzák meg 130 km/h-ban, aki pedig száguldozni akar, az bizony menjen a versenypályára. Ez utóbbiban még egyet is értünk a négyszeres világbajnokkal, azonban a mainstream média által közutáltnak beállított autobahn-al kapcsolatos kommunikáció nagyon álságos. Ugyanis a német sajtóban zajló „parasztvakítással” szemben ez az intézmény nagyon is népszerű a helyiek körében, de az országon át közlekedő nem kevés számú fuvarozó és autós turista szemében is nagyon kultivált közlekedési forma.

Az ügyben egy mesterségesen gerjesztett kultúrharc van kibontakozóban, melyet a legjobban az USA-ban zajló fegyvertartási mizériához lehet hasonlítani. Vettelnek minden jóindulata ellenére nem biztos, hogy túl jó üzlet ebbe az egészbe beleállni, és a nevével megtámogatni ezt a politikai arcátlanságot, mert nagyon rosszul jöhet ki belőle…

Hogy mi mit gondolunk erről az egészről? Ahogy Lewis Hamilton esetében már számtalanszor KIHANGSÚLYOZTUK, egy pilóta maradjon a pályán, és ne foglaljon állást aktuálpolitikai ügyekben – ezzel teszi a legjobbat a sportágának.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük