Sebastian Vettel: Nagyra tartom Lewist, DE…

Miközben a német látott már jóval jobb napokat is, addig pályatársa megállíthatatlanul robog afelé, hogy ő legyen a Formula-1 valaha élt legnagyobb rekordere. Vettel ezt tiszteli és elismeri, ugyanakkor jelezte: Lewis Hamilton elérhet bármit, nála mégis más marad az etalon.

„Sajnálom, hogy ennyire könnyű dolga van a pályán, és azt is, hogy nem tudtam tőle megvédeni a Ferrarival Michael Schumacher csúcsait. Tény, hogy most könnyű dolga van, ugyanakkor nem szabad elfelejteni, rettentő keményen megdolgozott azért, hogy elérje ezt az állapotot. Lewis minden sikere abszolút megérdemelt, de az én hősöm akkor is Michael marad. Ettől függetlenül természetesen elismerem, sőt nagyon örülök az ő sikereinek.” – nyilatkozta rettentően sportszerűen a mindeddig utolsó német világbajnok.

Hamilton is megszólalt az üggyel kapcsolatban, miszerint hétről hétre adja át a múltnak Schumacher sokáig megdönthetetlennek hitt rekordjait:

„Tulajdonképpen hihetetlen, olyan ez, mintha nem is velem történne. Egyértelműen hatalmas kiváltság, hogy ebben a helyzetben lehetek, és egy ilyen elképesztő csapat áll mögöttem. Nagyszerű autóm van, amellyel képes vagyok minden hétvégén az élmezőnyben harcolni. Mindörökké hálával tartozom azoknak, akik keményen melóznak azért, hogy ezt lehetővé tegyék a számomra. Én csupán egy fogaskerék vagyok a gépezetben…”

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alonso: „Én leszek a pilótapiac legfontosabb szereplője!”

A szezon végén rengeteg versenyző szerződése fog lejárni, így komoly pilótakeringő várható. Ennek az eseménysornak [...]

Érdekel
2024: Ebben a versenyben már győzött is Verstappen

Ez pedig nem más, mint a fizetések rangsora. A Red Bull Racing szupersztárja masszívan körözi [...]

Érdekel
A második tesztnapot a Scuderia Ferrari húzta be

Ma délelőtt Bahreinbe beköltözött Las Vegas: Egy csatornafedél okozott kalamajkát, amelynek hatására egy időre fel [...]

Érdekel
Brutális Red Bull fölény az első tesztnap után

A nem Red Bull Racing szurkolókat igencsak hidegzuhanyként érhette az F1-es tesztnapok elős felvonása, hiszen [...]

Érdekel
Alonso: „Soha nem voltam még ilyen jó formában!”

Fernando Alonso egyszerűen nem öregszik! A tesztnapok előtt kijelentette, hogy még soha az életben nem [...]

Érdekel
ITT az új Ferrari: bemutatkozik az SF24

A vörösök visszafogott elvárásokkal, de gyönyörű autóval érkeztek meg igazán 2024-be. Maranellóban az idei célok [...]

Érdekel