Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Sebastian Vettel: „Őszintén örülök Checo sikerének!”

Forma-1-es versenyzőtől szokatlanul megengedő interjút adott Vettel, amelyben kiért arra, hogy boldog az Aston Martinnál, és nagyon örül annak, hogy a „helyére igazolt” Sergio Perez remekül teljesít a Red Bull Racingnél.

Mikor a Scuderia Ferrari bejelentette, hogy nem hosszabbít a német pilótával, a közvélemény egy része és a szakma is elkezdte együtt emlegetni a Vettel és a Red Bull Racing neveket. Az akkori teljesítményt látva Helmut Marko gyorsan tiszta vizet öntött a pohárba, és finoman jelezte egykori pilótájának, hogy talán nem kellene ezt erőltetni, majd nemsokára bekerült a képbe Perez, a többit pedig már mindenki tudja. A történtek ellenére semmilyen tüske nincs a négyszeres világbajnokban, sőt, nagyon baráti hangvétellel beszélt a vetélytársról:

„Teljesen őszintén mondom, szívemből beszélek: Nagyon boldog vagyok, hogy Sergio egy remek autót kapott, és VB-esélyes csapatnál versenyezhet. Ha valaki megérdemli ezt, az Sergio Perez. Az elmúlt tíz évben rengeteget melózott azért, hogy ez összejöjjön, és néhány verseny után már azt is bebizonyította, hogy képes a győzelemre az új technikával is. Két okból is örülök annak, hogy a Red Bull nagyot fejlődött idénre. Nyilvánvalóan ismerem a csapatot, sok barátom van az osztrák istállónál, a másik pedig Checo. Végre a győzelemért harcolhat, ismerem az érzést, milyen is az, amikor erre semmi esélyed nincs.” – mondta el őszintén és sportszerűen Sebastian Vettel.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: AFP

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

ELFOGADTÁK ANDRETTIÉK nevezését, gyakorlatilag itt a 11. csapat!

Az Andretti a Caddileckel karöltve 2026-ban tervezi, hogy csatlakozik a Formula-1-es világbajnoksághoz, az FIA részéről [...]

Érdekel
Norris: „A Red Bull NEM Verstappenre építi az autóját”

Lando Norris határozottan megcáfolta a szurkolók kedvenc összeesküvés elméletét, miszerint azért lenne domináns ez vagy [...]

Érdekel
Jordan: „Gyerünk már, ÜLTESSÉK BE Lawsont Perez HELYÉRE!”

Bár elviekben Sergio Perezt 2024-ben még szerződés köti a Red Bull Racinghez, gyakorlatilag a Red [...]

Érdekel
F1 szakértő: MÉLTATLAN, ami Norris körül történik…

A Sky Sports F1-es műsorvezető Craig Slater szerint Lando Norris hiába az egyik legnagyobb tehetsége [...]

Érdekel
Az APPLE TV kizárólagosságra hajt az F1 közvetítésekben!

A streaming platform nem csupán egyszerűen megvásárolná az F1 közvetítési jogait, de a deal mellé [...]

Érdekel
IndyCar pilóta: „Palou JOBB VERSENYZŐ, mint Verstappen!”

Bár mindenki elismeri Max Verstappen nagyságát, de az amerikaiak szerint az ovál versenyzés egy sokkal [...]

Érdekel