FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Sebastian Vettel: „Őszintén örülök Checo sikerének!”

Forma-1-es versenyzőtől szokatlanul megengedő interjút adott Vettel, amelyben kiért arra, hogy boldog az Aston Martinnál, és nagyon örül annak, hogy a „helyére igazolt” Sergio Perez remekül teljesít a Red Bull Racingnél.

Mikor a Scuderia Ferrari bejelentette, hogy nem hosszabbít a német pilótával, a közvélemény egy része és a szakma is elkezdte együtt emlegetni a Vettel és a Red Bull Racing neveket. Az akkori teljesítményt látva Helmut Marko gyorsan tiszta vizet öntött a pohárba, és finoman jelezte egykori pilótájának, hogy talán nem kellene ezt erőltetni, majd nemsokára bekerült a képbe Perez, a többit pedig már mindenki tudja. A történtek ellenére semmilyen tüske nincs a négyszeres világbajnokban, sőt, nagyon baráti hangvétellel beszélt a vetélytársról:

„Teljesen őszintén mondom, szívemből beszélek: Nagyon boldog vagyok, hogy Sergio egy remek autót kapott, és VB-esélyes csapatnál versenyezhet. Ha valaki megérdemli ezt, az Sergio Perez. Az elmúlt tíz évben rengeteget melózott azért, hogy ez összejöjjön, és néhány verseny után már azt is bebizonyította, hogy képes a győzelemre az új technikával is. Két okból is örülök annak, hogy a Red Bull nagyot fejlődött idénre. Nyilvánvalóan ismerem a csapatot, sok barátom van az osztrák istállónál, a másik pedig Checo. Végre a győzelemért harcolhat, ismerem az érzést, milyen is az, amikor erre semmi esélyed nincs.” – mondta el őszintén és sportszerűen Sebastian Vettel.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: AFP

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.