Sebastian Vettel: „Sosem láttam Charles Leclercnél tehetségesebbet!”

Leginkább Charles Leclerc irányába tett őszinte gesztusa értékeli fel a német sportembert. A Scuderia Ferrarinál Abu Dhabiban az utolsó versenyét futó pilóta érzelmes leköszönésében az egekig méltatta a legfőbb ellenfelét.

Az elmúlt esztendőkben a tipikus két dudás egy csárdában esete forgott fenn a Ferrarinál, és a Vettel – Leclerc páros üzembiztosan hozta is azt, ami ilyen esetekben elvárható… Egy idő után azonban már kínosan a monacói felé billent a mérleg, mind teljesítményben, mind a csapat által biztosított támogatásban. A lelépő Vettel ennek ellenére nem vált el rossz szájízzel riválisától, sőt, egy szép ajándékkal készült számára:

„Nagyon sokat kaptam, és tanultam a Scuderia Ferrarinál, mindig hálás leszek érte. Futamgyőzelmekért és világbajnoki címekért érkeztem meg ide, amelyet végül nem sikerült elérnem. Ám ez nem változtat semmin sem, én pedig minden elképzelhető jót kívánok a csapatnak! Itt van Charles, aki egy friss erő, remélem, olyan autót kap majd a következő időkben, amilyet megérdemel.” – mondta el a német világbajnok, aki egy dedikált sisakkal lepte meg a fiatal ex-csapattársát:

 

„Charlesnak. A legtehetségesebb pilóta vagy, akivel az elmúlt 15 esztendőben találkoztam. Ne vesztegesd el a talentumod, és bármit teszel, mindig maradj boldog! Mindent köszönök” – írta a bukóra Vettel. Természetesen Leclerc is viszonozta a szép gesztust, mellette pedig a Twitteren reflektált a szép szavakra:

„Rengeteget tanultam tőled az elmúlt két évben, nem csupán versenyzőként, de emberként is. Hálás vagyok, hogy folyamatosan fejlődésre ösztönöztél! Emberként és versenyzőként is a topon vagy, megtiszteltetés volt a csapattársadnak lenni, őszintén, a legjobbakat kívánom neked!”

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Scuderia Ferrari

Array

1 thoughts on “Sebastian Vettel: „Sosem láttam Charles Leclercnél tehetségesebbet!”

  1. Erzsike Nyemczovszkyné says:

    Nagyon megható, mindkét PILÓTA Búcsúzása! Félretettek minden ellenszenvet, szép szavakkal búcsúztak el egymástól! Én ezt NAGYRA ÉRTÉKELEM!!!! GRATULÁLOK Vettelnek és Charlesnak!!! Mindkét Pilóta SZUPER, csak Jó kocsit kell alájuk tenni! Nagyon sok sikert kívánok NEKIK a 2021.-es esztendőben!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kanada, FP2: „Azért a víz az úr” (na meg Alonso)

Ezúttal nem hivatkozhattunk arra, hogy nem volt körözés a pályán, mert volt. Csak hát milyen [...]

Érdekel
SOK VÍZ, kevés akció: Norrisé az első menet Kanadában

Komoly esőzés, csúszás, sárga és piros zászlós fázisok, baleset, néhány kör után Lando Norris siker. [...]

Érdekel
Ő lehet a KÖVETKEZŐ F1-es távozó?

Ralf Schumacher szerint már meg is van, Esteban Ocon után kit tesznek majd lapátra következőleg [...]

Érdekel
F1 SAPKA INGYEN? Minden hétvégén A TIÉD LEHET egy!

Mi a FansBrandsnél folyamatosan arra törekszünk, hogy izgalmat csempésszünk a versenyhétvégékbe. Most egy olyan INGYENES [...]

Érdekel
Vasseur: „Hamilton és Leclerc NYERŐ PÁROS LESZ!”

Tagadhatatlan, hogy a Scuderia Ferrarinál nem szokás beállni a sorba. Az olaszok nem sok minden [...]

Érdekel
Perez hosszabbított – Az örök második TOVÁBBRA is marad a Red Bullnál

Hiába a számos jobbnak tűnő, pilótapiacon elérhető opció, hiába Sergio Perez gyenge teljesítménye, a Red [...]

Érdekel