Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Sebastian Vettel: „Sosem láttam Charles Leclercnél tehetségesebbet!”

Leginkább Charles Leclerc irányába tett őszinte gesztusa értékeli fel a német sportembert. A Scuderia Ferrarinál Abu Dhabiban az utolsó versenyét futó pilóta érzelmes leköszönésében az egekig méltatta a legfőbb ellenfelét.

Az elmúlt esztendőkben a tipikus két dudás egy csárdában esete forgott fenn a Ferrarinál, és a Vettel – Leclerc páros üzembiztosan hozta is azt, ami ilyen esetekben elvárható… Egy idő után azonban már kínosan a monacói felé billent a mérleg, mind teljesítményben, mind a csapat által biztosított támogatásban. A lelépő Vettel ennek ellenére nem vált el rossz szájízzel riválisától, sőt, egy szép ajándékkal készült számára:

„Nagyon sokat kaptam, és tanultam a Scuderia Ferrarinál, mindig hálás leszek érte. Futamgyőzelmekért és világbajnoki címekért érkeztem meg ide, amelyet végül nem sikerült elérnem. Ám ez nem változtat semmin sem, én pedig minden elképzelhető jót kívánok a csapatnak! Itt van Charles, aki egy friss erő, remélem, olyan autót kap majd a következő időkben, amilyet megérdemel.” – mondta el a német világbajnok, aki egy dedikált sisakkal lepte meg a fiatal ex-csapattársát:

 

„Charlesnak. A legtehetségesebb pilóta vagy, akivel az elmúlt 15 esztendőben találkoztam. Ne vesztegesd el a talentumod, és bármit teszel, mindig maradj boldog! Mindent köszönök” – írta a bukóra Vettel. Természetesen Leclerc is viszonozta a szép gesztust, mellette pedig a Twitteren reflektált a szép szavakra:

„Rengeteget tanultam tőled az elmúlt két évben, nem csupán versenyzőként, de emberként is. Hálás vagyok, hogy folyamatosan fejlődésre ösztönöztél! Emberként és versenyzőként is a topon vagy, megtiszteltetés volt a csapattársadnak lenni, őszintén, a legjobbakat kívánom neked!”

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Scuderia Ferrari

One thought on “Sebastian Vettel: „Sosem láttam Charles Leclercnél tehetségesebbet!”

  1. Erzsike Nyemczovszkyné says:

    Nagyon megható, mindkét PILÓTA Búcsúzása! Félretettek minden ellenszenvet, szép szavakkal búcsúztak el egymástól! Én ezt NAGYRA ÉRTÉKELEM!!!! GRATULÁLOK Vettelnek és Charlesnak!!! Mindkét Pilóta SZUPER, csak Jó kocsit kell alájuk tenni! Nagyon sok sikert kívánok NEKIK a 2021.-es esztendőben!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alonso: „NINCS MESE, jövőre már győzelmekért megyünk!”

Szép lassan közeleg a 2023-as szezon vége, és amennyire biztatóan indult az év az Aston [...]

Érdekel
Perez: „A kettős mérce áldozata vagyok!”

Az idei évben feltűnően gyengén teljesít Sergio Perez, aki már nagyon korán elvesztette azt a [...]

Érdekel
ELFOGADTÁK ANDRETTIÉK nevezését, gyakorlatilag itt a 11. csapat!

Az Andretti a Caddileckel karöltve 2026-ban tervezi, hogy csatlakozik a Formula-1-es világbajnoksághoz, az FIA részéről [...]

Érdekel
Norris: „A Red Bull NEM Verstappenre építi az autóját”

Lando Norris határozottan megcáfolta a szurkolók kedvenc összeesküvés elméletét, miszerint azért lenne domináns ez vagy [...]

Érdekel
Jordan: „Gyerünk már, ÜLTESSÉK BE Lawsont Perez HELYÉRE!”

Bár elviekben Sergio Perezt 2024-ben még szerződés köti a Red Bull Racinghez, gyakorlatilag a Red [...]

Érdekel
F1 szakértő: MÉLTATLAN, ami Norris körül történik…

A Sky Sports F1-es műsorvezető Craig Slater szerint Lando Norris hiába az egyik legnagyobb tehetsége [...]

Érdekel