FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Sebastian Vettel:”Még akkor is van bennem kurázsi, ha a sajtó máshogy gondolja!”

Hosszú idő után olyan teljesítménnyel rukkolt elő Vettel, amelyet még az őt nem túlságosan kedvelők is elismertek. A szaksajtó egy része nem tartozik ehhez a réteghez…

Erős kérdést szegeztek a németnek a Török Nagydíj sajtótájékoztatóján: egy brit újságíró meglepetten konstatálta, hogy „te még tudsz azon a szinten versenyezni, mint amikor világbajnok voltál?”

A négyszeres világbajnok finoman szólva sem volt boldog a felvetéstől, amelyben a kérdező lényegében meg is válaszolta, hogy mire (nem…) képes a pilóta:

“Kissi lesokkolt, ahogy feltetted ezt a kérdést, de nem hinném, hogy van bármi valóságalapja. Az F1-ben minden nagyon gyorsan történik, és legtöbbször mindig az aktuális versenyed alapján alkottok rólunk véleményt.

Sosem érzetem azt egyetlen pillanatra sem, hogy ne tudnám azt nyújtani, amiért a világbajnokságokat nyertem. Nehéz szezon az idei, és nem tagadom, voltak olyan pillanatok, amikor nagyon messze kerültem a csúcsformámtól. Egy szemernyi kétségem sincs, hogy továbbra is képes vagyok magasan teljesíteni az autóban, ezért nagyon meglepett az, amit mondtál.

Az idei gyengélkedésem oka legfőképpen az egykörös tempóban keresendő, és az időmérőkön sokat szenvedtem. Hátulról indulni nehéz, és a gyengébb kvalifikációk miatt nehéz volt igazán jó eredményt elérni. Most, hogy a vonat elejében autóztam, már jó volt a sebességem, és erre lehet a továbbiakban építkezni.” – nyilatkozta Vettel, aki reméli, hogy ezzel a szép dobogós helyezéssel kilábalt a hullámvölgyből.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Reuters

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük