Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Vettel autója hibás volt – A csapat szerint ez nem befolyásolhatta a német teljesítményét

Az elmúlt időkben rengeteg kritikát kap Sebastian Vettel. Ennek a javarésze „ül” is, hiszen fiatalabb csapattársa rendre felülmúlja őt, ám az elmúlt hétvégi látványos szenvedése nem ennek tudható be.

Legalábbis Vettel szerint… A német világbajnok már Silverstone előtt is feltűnően sokat panaszkodott az autója vezethetetlenségére, ami az elmúlt vasárnap csúcsosodott ki, így a csapat kezdeményezte annak teljes körű kivizsgálását. Az eredmény nem is maradt el: hiba valóban akadt, ám a csapat szerint ez nem befolyásolhatta olyan mértékben az eddigi versenyeit, mint ahogyan azt ő gondolja:

„Sebastian kapni fog maga alá egy új vázat, mert a hétvégi futam után átnéztük az autóját, és felfedeztünk egy kis hibát, amit valószínűleg egy kerékvető a kelleténél agresszívabb megtámadásánál szedett össze.

Ennek nem volt különösebb hatása az autó működésére, de ha már egyszer emiatt bontottuk meg az autót, akkor logikus volt, hogy lecseréljük ezt az elemet.” – áll a Scuderia Ferrari kommünikéjében.

A képlet így leegyszerűsödik: ha az immáron (saját magához mérten) teljesen hibátlan SF1000-el is csak szenved majd Vettel, az újabb koporsószög lesz a 2020-as szezonjában. Ha ehhez hozzávesszük a napról-napra romló viszonyt a csapatával, akkor az is könnyen előfordulhat, hogy beigazolódnak majd a pletykák, és Seb tényleg idő előtt dobbant a Scuderiától…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Scuderia Ferrari

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük