Vettel nem várt ajánlatot kapott!

Igaz, nem a Formula-1-ből, hanem a WEC-ből: egy kőgazdag üzletember LMP1-es technikába ültetné a németet. Hogy ezek az autók mennyire komoly konstrukciók, arról az is árulkodik, hogy nem is túl régen egy hasonló technika sorban döntögette meg az F1-es pályacsúcsokat.

A Scuderia Cameron tulajdonosa Jim Glickenhaus egy saját tervezésű hypersport autóba csábítja Vettelt, a technika pedig valószínűleg a következő években esélyes lehet a Le Mans-i 24 h-s megnyerésére. Glickenhaus elmondta a véleményét Vettelről, a Scuderia Ferrariról, de a Forma-1-et sem hagyta érintetlenül…:

„A Ferrari semmiből nem tanul, továbbra is kellemetlen nézni, ahogyan bánnak a pilótáikkal. Nem becsülik meg az embereiket, ellentétben velem: ha Sebastian bármikor is szeretne nálunk versenyezni, akkor nálam várni fogja őt egy ülés. Nem tudok neki annyi fizetést adni, mint amit a Ferrarinál megkapott, de tárt karokkal várom, és biztosíthatom a megbecsülésemről is.

Ő egy régimódi sztár, egy ikon, aki olyan sokoldalú, mint Graham Hill, vagy Mario Andretti, de mondhatnám akár Fernando Alonsót is, aki felfedezte, hogy a Forma-1 után is létezik élet. Szerintem ez egy sokkal izgalmasabb kihívás lenne Seb számára, mint az F1, ami engem nem igazán izgat. Jók a rajtok, érdekes a befutó, de a közbülső idő totális unalom. Ráadásul taszít, hogy mindenféle diktatúrák vendégeként versenyeznek, olyan helyeken, ahová én az elveim miatt sosem mennék…” – dicsérte Sebastian Vettelt, majd mondott lesújtó ítéletet a komoly terveket szövögető csapattulajdonos.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Dyler

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alonso: „Én leszek a pilótapiac legfontosabb szereplője!”

A szezon végén rengeteg versenyző szerződése fog lejárni, így komoly pilótakeringő várható. Ennek az eseménysornak [...]

Érdekel
2024: Ebben a versenyben már győzött is Verstappen

Ez pedig nem más, mint a fizetések rangsora. A Red Bull Racing szupersztárja masszívan körözi [...]

Érdekel
A második tesztnapot a Scuderia Ferrari húzta be

Ma délelőtt Bahreinbe beköltözött Las Vegas: Egy csatornafedél okozott kalamajkát, amelynek hatására egy időre fel [...]

Érdekel
Brutális Red Bull fölény az első tesztnap után

A nem Red Bull Racing szurkolókat igencsak hidegzuhanyként érhette az F1-es tesztnapok elős felvonása, hiszen [...]

Érdekel
Alonso: „Soha nem voltam még ilyen jó formában!”

Fernando Alonso egyszerűen nem öregszik! A tesztnapok előtt kijelentette, hogy még soha az életben nem [...]

Érdekel
ITT az új Ferrari: bemutatkozik az SF24

A vörösök visszafogott elvárásokkal, de gyönyörű autóval érkeztek meg igazán 2024-be. Maranellóban az idei célok [...]

Érdekel