Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Vettel nem várt ajánlatot kapott!

Igaz, nem a Formula-1-ből, hanem a WEC-ből: egy kőgazdag üzletember LMP1-es technikába ültetné a németet. Hogy ezek az autók mennyire komoly konstrukciók, arról az is árulkodik, hogy nem is túl régen egy hasonló technika sorban döntögette meg az F1-es pályacsúcsokat.

A Scuderia Cameron tulajdonosa Jim Glickenhaus egy saját tervezésű hypersport autóba csábítja Vettelt, a technika pedig valószínűleg a következő években esélyes lehet a Le Mans-i 24 h-s megnyerésére. Glickenhaus elmondta a véleményét Vettelről, a Scuderia Ferrariról, de a Forma-1-et sem hagyta érintetlenül…:

„A Ferrari semmiből nem tanul, továbbra is kellemetlen nézni, ahogyan bánnak a pilótáikkal. Nem becsülik meg az embereiket, ellentétben velem: ha Sebastian bármikor is szeretne nálunk versenyezni, akkor nálam várni fogja őt egy ülés. Nem tudok neki annyi fizetést adni, mint amit a Ferrarinál megkapott, de tárt karokkal várom, és biztosíthatom a megbecsülésemről is.

Ő egy régimódi sztár, egy ikon, aki olyan sokoldalú, mint Graham Hill, vagy Mario Andretti, de mondhatnám akár Fernando Alonsót is, aki felfedezte, hogy a Forma-1 után is létezik élet. Szerintem ez egy sokkal izgalmasabb kihívás lenne Seb számára, mint az F1, ami engem nem igazán izgat. Jók a rajtok, érdekes a befutó, de a közbülső idő totális unalom. Ráadásul taszít, hogy mindenféle diktatúrák vendégeként versenyeznek, olyan helyeken, ahová én az elveim miatt sosem mennék…” – dicsérte Sebastian Vettelt, majd mondott lesújtó ítéletet a komoly terveket szövögető csapattulajdonos.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Dyler

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alonso: „NINCS MESE, jövőre már győzelmekért megyünk!”

Szép lassan közeleg a 2023-as szezon vége, és amennyire biztatóan indult az év az Aston [...]

Érdekel
Perez: „A kettős mérce áldozata vagyok!”

Az idei évben feltűnően gyengén teljesít Sergio Perez, aki már nagyon korán elvesztette azt a [...]

Érdekel
ELFOGADTÁK ANDRETTIÉK nevezését, gyakorlatilag itt a 11. csapat!

Az Andretti a Caddileckel karöltve 2026-ban tervezi, hogy csatlakozik a Formula-1-es világbajnoksághoz, az FIA részéről [...]

Érdekel
Norris: „A Red Bull NEM Verstappenre építi az autóját”

Lando Norris határozottan megcáfolta a szurkolók kedvenc összeesküvés elméletét, miszerint azért lenne domináns ez vagy [...]

Érdekel
Jordan: „Gyerünk már, ÜLTESSÉK BE Lawsont Perez HELYÉRE!”

Bár elviekben Sergio Perezt 2024-ben még szerződés köti a Red Bull Racinghez, gyakorlatilag a Red [...]

Érdekel
F1 szakértő: MÉLTATLAN, ami Norris körül történik…

A Sky Sports F1-es műsorvezető Craig Slater szerint Lando Norris hiába az egyik legnagyobb tehetsége [...]

Érdekel