Vettel: Red Bull, Racing Point, vagy egyik sem?

Fernando Alonso révbe érésével igencsak lekorlátozódott azon helyek összessége, ahol a németnek még sansza lehet ülést találni 2021-re. A Mercedes nemrégiben nyomatékosította, hogy ők sem számolnak a négyszeres világbajnok pilótával.

Vettel egyre nehezebben helyzetben van, ugyanis már csak elméleti síkon van esélye a kihagyás nélküli folytatásra. Aláírt szerződések, stabil pilótapárosok állják az útját szinte mindenütt, de a Forma-1-ben láttunk már megdöbbentő dolgokat… Ha netán mégis sikerülne neki szerződni valahová, azt jó eséllyel a Red Bullnál, vagy a Racing Pointnál tenné­.

Hétfőn a Red Bull házi tévéjénél volt jelenése a németnek, és a Servus TV-ben elhangzottak arra engednek következtetni, hogy a Red Bull Racing nem zárkózna el Vettel leigazolásától, csak az időzítés nagyon rossz:

„Nehezen tudnánk most Sebet beilleszteni abba a bizonyos képbe. Hidegzuhanyként ért bennünket az a tény, hogy ő elérhetővé vált, mert valószínűtlennek tűnt, hogy a Ferrari egyszerűen ignorálni fogja őt. Ha mindez előbb történik…” – mondta el Christian Horner, akit nagyon szép emlékek kötnek a jelenleg még a Scuderiánál állományban lévő pilótához.

Hasonlóan közeli barátságban van Vettellel Otmar Szafnauer is, aki sejtelmesen fogalmazott, amikor a sajtó összeboronálta a csapatával a versenyzőt:

„Megtisztelő, hogy egy négyszeres világbajnokkal hírbe hozzák az istállónkat. Jelenleg a versenyzésre koncentrálunk, szeretnénk egy erős szezont futni, így a jövővel egyelőre még nem foglalkozunk. Gyerekkora óta barátságban vagyok Sebbel, még bőven van időnk visszatérni erre a témára.” – adott kitérő, ugyanakkor sokat sejtető választ a kérdésre a Racing Point főnöke.

Már csak annyi a probléma, a rózsaszín csapat mindkét versenyzőjét hosszútávú szerződés köti, akik közül az egyik ráadásként a tulajdonos fia…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Albon: „Én voltam VERSTAPPEN eddigi legnagyobb kihívója”

Alexander Albonnak idén sem jutott túl erős technika, de amit kihozott a Williamsből, az igazán [...]

Érdekel
GIGA szerződés előtt Leclerc, BÉRFESZÜLTSÉG készülődik a Ferrarinál?

Hatalmas fizetéssel, további öt esztendőre láncolná magához a rettentően tehetséges, világbajnok alkat Charles Leclercet a [...]

Érdekel
ÍME, a tíz LEGJOBBAN FIEZETETT F1-es pilóta

A Forbes magazin idén is leközölte a TOP10 legjobban kereső Formula-1-es pilóta nevét. A legjobb [...]

Érdekel
Kubica: „ALONSO A TOP, jobb, mint Verstappen és Hamilton!!

A sokkal többre hivatott lengyel ex F1-es szerint Fernando Alonso nem csupán fajsúlyos technikában „enné [...]

Érdekel
F1 VEZÉR: Jövőre szorosabb lesz…

Idén kis túlzással már a bajnokság negyedénél lefutott volt a vb-cím sorsa, ergo nem sokat [...]

Érdekel
HAMILTON: „Nem hallgattak rám, EZÉRT tartunk itt”

Vagy Lewis Hamilton kezdett rá ismételten az ismert „megint nem hallgattak rám” nótára, vagy a [...]

1 Comment

Érdekel