FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Vettel: Red Bull, Racing Point, vagy egyik sem?

Fernando Alonso révbe érésével igencsak lekorlátozódott azon helyek összessége, ahol a németnek még sansza lehet ülést találni 2021-re. A Mercedes nemrégiben nyomatékosította, hogy ők sem számolnak a négyszeres világbajnok pilótával.

Vettel egyre nehezebben helyzetben van, ugyanis már csak elméleti síkon van esélye a kihagyás nélküli folytatásra. Aláírt szerződések, stabil pilótapárosok állják az útját szinte mindenütt, de a Forma-1-ben láttunk már megdöbbentő dolgokat… Ha netán mégis sikerülne neki szerződni valahová, azt jó eséllyel a Red Bullnál, vagy a Racing Pointnál tenné­.

Hétfőn a Red Bull házi tévéjénél volt jelenése a németnek, és a Servus TV-ben elhangzottak arra engednek következtetni, hogy a Red Bull Racing nem zárkózna el Vettel leigazolásától, csak az időzítés nagyon rossz:

„Nehezen tudnánk most Sebet beilleszteni abba a bizonyos képbe. Hidegzuhanyként ért bennünket az a tény, hogy ő elérhetővé vált, mert valószínűtlennek tűnt, hogy a Ferrari egyszerűen ignorálni fogja őt. Ha mindez előbb történik…” – mondta el Christian Horner, akit nagyon szép emlékek kötnek a jelenleg még a Scuderiánál állományban lévő pilótához.

Hasonlóan közeli barátságban van Vettellel Otmar Szafnauer is, aki sejtelmesen fogalmazott, amikor a sajtó összeboronálta a csapatával a versenyzőt:

„Megtisztelő, hogy egy négyszeres világbajnokkal hírbe hozzák az istállónkat. Jelenleg a versenyzésre koncentrálunk, szeretnénk egy erős szezont futni, így a jövővel egyelőre még nem foglalkozunk. Gyerekkora óta barátságban vagyok Sebbel, még bőven van időnk visszatérni erre a témára.” – adott kitérő, ugyanakkor sokat sejtető választ a kérdésre a Racing Point főnöke.

Már csak annyi a probléma, a rózsaszín csapat mindkét versenyzőjét hosszútávú szerződés köti, akik közül az egyik ráadásként a tulajdonos fia…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük