Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

A Red Bullnak Perez kell Albon helyére?

Az olasz sajtó szerint ez a helyzet. A mindig jól értesült „digók” szerint a Red Bull Racing ezúttal hajlandó lesz engedni a junior programjával szemben, és külsőst választ a gyengélkedő Alexander Albon helyett.

A patinás Gazzetta dello Sport szerint az energiaitalos csapat elégedetlen Albon teljesítményével, ám ezúttal nem a kézenfekvő megoldáshoz, vagyis a pilótaakadémiához nyúl majd. Pierre Gasly idei formáját és futamgyőzelmét látva ez pedig kézenfekvő lenne, de a pénz nagy úr: többek között ennek (is) lesz köszönhető az, ha ezt az ülést Sergio Perez kaparintja meg.

„Most először fordul majd elő, hogy a Red Bull Racing hajlandó átnézni a saját árnyékán. Ennek oka, hogy egyik Alpha Tauris sincs felkészülve arra, hogy helytálljon Max Verstappen ellen. Viszont Sergio Perezben látnak potenciált, és nem csupán versenyzőként. A mexikói komoly támogatókkal rendelkezik, amely érdekkör így átkerülhetne a Red Bullhoz. Perez is hajlik a dologra, hiszen a másik két potenciális jelölt, az Alfa Romeo és a Haas volánja mögött nem lenne esélye dobogós helyekért küzdeni. Persze az egészet még megbolondíthatja egy tényező, akit úgy hívnak: Nico Hülkenberg…” – írja a magazin.

Sergio Perez – bármennyire is hízelgő rá nézve – nem lelkesedik a pletykákért: „Nem szeretem, ha én vagyok a téma, és ha a jövőmmel kapcsolatban találgatnak. Még én magam sem tudom, hol fogok kikötni…”

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük