FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Helmut Marko: „Nem biztos, hogy megtartjuk Sergio Perezt”

Mindenki nagy reményekkel várta a mexikói érkezését, a legtöbben azt gondolták, hogy itt ez a rutinos róka, aki majd biztosan jól megszorongatja Max Verstappent. Nos, nem éppen ez történik, Perez éppen csak egy bolhafingnyival nyújt erősebbet a már leváltott elődeinél…

A jó öreg Sergio 2022-es esélyeit az sem emeli, hogy a Red Bull Racing eleve hangsúlyozta, egyfajta átmeneti megoldásként képzeli el a vele folytatott közös munkát. Ezt most a csapat tanácsadója, Helmut Marko is megerősítette:

„A versenytempója rendben van, időnként már eléri Verstappenét is. A probléma a kvalifikációkon van vele, ezen kell még dolgoznia. Hogy hogyan alakul a 2022-es versenyzői felállásunk, azt még magam sem tudom. Elképzelhető, hogy megtartjuk Sergiót, de előfordulhat az is, hogy megválunk tőle. A Red Bull Racing egy nagyon népszerű alternatíva a versenyzők között, ezért nem gondolom, hogy bármit is el kellene sietnünk… Szerintem egyik pilóta sem ír alá szerződést addig, amíg meg nem bizonyosodik arról, mi a helyzet a Red Bull elérhető ülésével kapcsolatban. Pierre Gaslyval még két évre van szerződésünk, amely garantálja, hogy akár nálunk, akár az Alpha Taurinál versenyezzen. De most mindenekelőtt a világbajnokságra koncentrálunk, melyet meg akarunk nyerni. Minden további dolog várhat a szezon végéig. ” – mondta el sejtelmesen a Doktor.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Sutton Images

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.