Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Perez: „TUDOM, mit kell tennem ahhoz, hogy VILÁGBAJNOK legyek…”

Az már más kérdés, hogy képes lesz-e megtenni az ehhez szükséges lépést. Ha megnézzük az eddig Max Verstappennel szemben nyújtott teljesítményét, már meg is kapjuk a hiteles választ.

Bár a mexikói a legfelkészültebb pilóták közé tartozik, de érzésünk szerint mindez kevés lesz ahhoz, hogy valóban tényezővé válhasson:

„Úgy vélem, a kiegyensúlyozottság lehet a dolog kulcsa. Ha visszagondolok 2022-re, akkor az a meglátásom, hogy a szezon elején még képes voltam tartani a lépést, de aztán az év közepén jött egy nagyon nehéz etap. Számomra a legfontosabb, hogy ne legyenek ilyen hullámvölgyek, és kiegyensúlyozottá váljak. Lényeges még a beállítások megtalálása, ami tavaly nem igazán ment jól. Emiatt sokszor szenvedtem, dobtam el komoly esélyeket és lehetőségeket, de ezt szeretném hátra hagyni, és minden hétvégén a győzelemért harcba szállni!

Két dolgon múlik. A versenyző és a mérnökök megfelelő együttműködése, és az autónk megfelelő irányba történő hangolása. Ezenfelül fontos, hogy a problémáinkat megfelelően kezeljük, és át tudjuk rágni magunkat rágni rajtuk. Ez a harmadik évem a Red Bull Racingnél, jól ismerem a kollégáimat, így mindenből a maximumot szeretném kihozni. Találtunk olyan réseket, ahol tudunk fejlődni, szóval én nagyon bízom a komoly előrelépésben.” – nyilatkozta Perez.

A kérdés csak az, hogy mit szól ehhez Max Verstappen…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük