FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Red Bull: Sergio Perez alatt erősen inog(hat) az ülés?

Perezt leginkább azért szerződtette a Red Bull Racing, hogy támogassa Max Verstappent a világbajnoki hadjáratban. Nos, a mexikói eddig még nagyon keveset mutatott meg a kvalitásaiból, és ezt a feladatát sem igazán képes ellátni…

Elég csak abba belegondolni, hogy ha Perez Verstappen közeli teljesítményt nyújtana, akkor a Spanyol Nagydíj is teljesen másképp alakulhatott volna. Ezt természetesen a Red Bullnál is jól tudják, de most (még) elnézők az új pilótájukkal. Christian Horner ennek ellenére sietett megjegyezni a hétvége után, hogy a csapatnak óriási szüksége lenne arra, hogy mindkét autója az élmezőnyben legyen:

„Elmondhatatlanul fontos lenne, hogy a Mercedes ne tudjon a Spanyol Nagydíjon látottakhoz hasonló stratégiai húzásokat meglépni. Ehhez mindkét autónkkal muszáj lenne az élmezőnyben harcolnunk. Remélem, Sergio hamarosan képes lesz erre, mert egyre magabiztosabbnak tűnik az autóban.” – nyilatkozta a csapatvezető, aki ugyan még finoman és megengedően beszélt a versenyzője helyzetéről, de nagyon jól tudjuk, hogy a Red Bull Racingnél máról holnapra történnek a dolgok… Most még él a türelem, de néhány hasonló verseny, és bizony könnyen megkezdődhet a szokásos leváltási folyamat. Ezt Perez is jól tudja, aki már nagyon szeretne azon a szinten teljesíteni, ahová a csapat előzetesen helyezte őt:

„Apránként kell haladni, lépésről lépésre összerakni egy-egy versenyhétvégét. Jelenleg túl hosszú ideig tart belerázódnom a ritmusba, és felvenni a fonalat. Amikor pénteken elkezdődik az első szabadedzés, mindig érzem, hogy még nem szoktam össze igazán az autóval. Egyes dolgok rendben működnek, míg a többin még csiszolni kell, hogy az egész olyan legyen, amilyennek szeretném. Jelenleg még nem tartok itt, de minden alkalommal magabiztosabban szállok ki a volán mögül. Viszont az összkép dühít, és minden egyes hétvégén azt mondom magamnak, bassza meg, bárcsak elölről kezdhetném az egészet…” – mondta el érzéseit kendőzetlenül Sergio Perez.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.