FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Sergio Perez: „Max Verstappen a Forma-1 legjobb versenyzője!”

A mexikói pilóta a Formula-1 hivatalos podcastjében beszélt a rá váró kihívásokról, és arról, hogy szerinte csapattársa a legkeményebb ellenfél a mezőnyben.

Ennek ellenére Perez nem szándékozik feltett kézzel harcba indulni, sőt, feltett szándéka, hogy rettentően megnehezíti majd a világbajnok aspiráns Verstappen dolgát.

„Mióta megérkeztem, tudom, hogy Max talán életem legnagyobb kihívását támasztja velem szemben. Ő egy rettentően komplex pilóta, nincs gyenge pontja, egy olyan ellenfél, akit senki nem kívánna magának. Én viszont pont erre vágytam! A liga legjobb versenyzőjével akarom magam összemérni, és most mindez megtörténik, izgatottan várom már, hogy belefogjunk. Szerencsésnek érzem magam, mert szép karriert futottam be már eddig is, a következő időszak pedig a hab lehet a tortán. Nem aggódom miatta, és ő sem tart tőlem, mindannyian csak egyszerűen a legjobbra törekszünk.

A Bahreinben futott tesztidők nem lehetnek mérvadók közöttünk, hiszen rettentően eltérő körülmények között vezettünk. Minden pályán töltött percből kiderült, hogy Max nagyon-nagyon kemény dió lesz. Hogy mire megyek ellene? Várjuk meg a harmadik-negyedik futamot, és okosabbak leszünk.” – mondta el Perez, aki azt is jelezte, nem szándékozik megfutamodni, és a Pierre Gasly/Alexander Albon által bejárt útra lépni.

Egyenes beszéd ez Sergio Pereztől, de mi a magunk részéről nem tartjuk reálisnak, hogy akár csak 50/50%-ban képes lehet felvenni a kesztyűt a holland ellenében. Ti mit gondoltok, lehet sansza legyőzni őt?

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.