FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Sergio Perez nagyon lelkes – Vajon kihívás elé állíthatja Max Verstappent?

Első éles munkanapját is letudta a Red Bull Racingnél a mexikói, aki Silverstoneban az istálló 2019-es autóját hajtotta meg. Perez több, mint pozitív érzésekkel szállt ki a technikából!

Nem tudott nem mosolyogni az esős tesztnap végeztével a versenyző, hiszen bármennyire is idegen még számra a Red Bull, máris komfortosan érezte magát a megtett körök alatt. És ha egy autóversenyző így vélekedik, az bizony nem éppen rossz ómen a jövőre nézve!

„Nem kertelek, lenyűgöző napot töltöttem a Red Bullban. Fantasztikus volt látni rajta a nevem, és a mexikói zászlót, már most egy álmom vált valóra. Ezenkívül is nagyon elégedett vagyok, sokat dolgoztunk a kényelemért, ami most abszolút megvalósult. Az elmúlt években egy merőben más autóval versenyeztem, ugyanabban az ülésben ültem, ugyanazokat a kezelőszerveket használtam a megszokott séma szerint. Nagy kihívás egy teljesen eltérő autóba átülni, de már az első métereken meghozta az eredményét az a sok erőfeszítés, amit együtt beletettünk a dologba.

Nem csupán az üléspozíció változott, más a kormány, mások a gombok, a motor, az általa leadott nyomaték, egyszóval sok mindent kell megtanulnom és megszoknom. Rengeteget készültem rá a szimulátorunkban, már ismerem a különböző procedúrákat, amelyeket az első pályán töltött napon sikeresen alkalmazni is tudtam. Rendkívül bizakodó vagyok!”

Nagyon kíváncsian várjuk, mire megy majd egymás (és a mezőny ellen) az F1 egyik legnagyobb tehetsége, és a sorozat talán legjobb védekező/gumivarázslója!

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.