Sergio Perez nagyon lelkes – Vajon kihívás elé állíthatja Max Verstappent?

Első éles munkanapját is letudta a Red Bull Racingnél a mexikói, aki Silverstoneban az istálló 2019-es autóját hajtotta meg. Perez több, mint pozitív érzésekkel szállt ki a technikából!

Nem tudott nem mosolyogni az esős tesztnap végeztével a versenyző, hiszen bármennyire is idegen még számra a Red Bull, máris komfortosan érezte magát a megtett körök alatt. És ha egy autóversenyző így vélekedik, az bizony nem éppen rossz ómen a jövőre nézve!

„Nem kertelek, lenyűgöző napot töltöttem a Red Bullban. Fantasztikus volt látni rajta a nevem, és a mexikói zászlót, már most egy álmom vált valóra. Ezenkívül is nagyon elégedett vagyok, sokat dolgoztunk a kényelemért, ami most abszolút megvalósult. Az elmúlt években egy merőben más autóval versenyeztem, ugyanabban az ülésben ültem, ugyanazokat a kezelőszerveket használtam a megszokott séma szerint. Nagy kihívás egy teljesen eltérő autóba átülni, de már az első métereken meghozta az eredményét az a sok erőfeszítés, amit együtt beletettünk a dologba.

Nem csupán az üléspozíció változott, más a kormány, mások a gombok, a motor, az általa leadott nyomaték, egyszóval sok mindent kell megtanulnom és megszoknom. Rengeteget készültem rá a szimulátorunkban, már ismerem a különböző procedúrákat, amelyeket az első pályán töltött napon sikeresen alkalmazni is tudtam. Rendkívül bizakodó vagyok!”

Nagyon kíváncsian várjuk, mire megy majd egymás (és a mezőny ellen) az F1 egyik legnagyobb tehetsége, és a sorozat talán legjobb védekező/gumivarázslója!

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Array

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alonso: „Én leszek a pilótapiac legfontosabb szereplője!”

A szezon végén rengeteg versenyző szerződése fog lejárni, így komoly pilótakeringő várható. Ennek az eseménysornak [...]

Érdekel
2024: Ebben a versenyben már győzött is Verstappen

Ez pedig nem más, mint a fizetések rangsora. A Red Bull Racing szupersztárja masszívan körözi [...]

Érdekel
A második tesztnapot a Scuderia Ferrari húzta be

Ma délelőtt Bahreinbe beköltözött Las Vegas: Egy csatornafedél okozott kalamajkát, amelynek hatására egy időre fel [...]

Érdekel
Brutális Red Bull fölény az első tesztnap után

A nem Red Bull Racing szurkolókat igencsak hidegzuhanyként érhette az F1-es tesztnapok elős felvonása, hiszen [...]

Érdekel
Alonso: „Soha nem voltam még ilyen jó formában!”

Fernando Alonso egyszerűen nem öregszik! A tesztnapok előtt kijelentette, hogy még soha az életben nem [...]

Érdekel
ITT az új Ferrari: bemutatkozik az SF24

A vörösök visszafogott elvárásokkal, de gyönyörű autóval érkeztek meg igazán 2024-be. Maranellóban az idei célok [...]

Érdekel