Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Sergio Perez: „Vagy a Red Bull versenyzője leszek, vagy elmegyek innen!”

Elég egyértelműen határozta meg a sorsának alakulását a mexikói pilóta. Vagy a Red Bull Racing, vagy évkihagyás, legrosszabb esetben visszavonulás – ezek a lehetőségek állnak.

Alexander Albon egy-egy fellángolást kivéve egyáltalán nem hozza azt a szintet, amely egy élmezőnybeli csapatnál elvárható lenne. Már egy ideje nyílt titok, hogyha úgy alakul, akkor az energiaitalos istálló vagy Nico Hülkenberget, vagy Sergio Perezt képzeli el Albon helyére. Most Perez olyan jelzést küldött, amelyet a Red Bull Racing aligha tud kikerülni…

„Csak egyetlen irány maradt. Hosszú ideje vagyok már tagja a mezőnynek, és egyértelmű, hogy folytatni akarom. Abszolút a pályám csúcsán járok, ezért ennek megfelelő projekt részese akarok lenni. Vágyom a sikerre, és az esélyességre, ha ez nem adatik meg, és az adódó lehetőségek nem elégítenek ki teljesen, akkor inkább szünetet tartok.

Ha jövőre nem kapok megfelelő szerződést és autót, akkor még nem tudom, mihez fogok majd. Valószínűleg tartok egy év szünetet, és megnézem, mi és hogyan változik/nem változik bennem. Semmilyen tervem nincs a Forma-1-en kívül, mindig is ezt akartam csinálni, ennek éltem, ezért dolgoztam és küzdöttem. Ha úgy érzem, megőrülök, és nem leszek képes élni a versenyzés legmagasabb szintje nélkül, akkor visszatérek. Egyelőre még nem tudom, melyik opció valósul meg, de ha rajtam múlna, ez nem is lenne kérdéses.” – latolgatta őszintén karrierének további folyását Perez.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük