Barcelona: Bottas a csúcson

Az utolsó napba lépett a Forma-1-es teszthét, amelyet idáig legfőképp a megbízhatóság jellemez – igaz, ez utóbbi kifejezés pont a mai délelőttre illik a legkevésbé, hiszen két autó is megállt.

A harmadik felvonás idáig Valtteri Bottastól hangos, aki nagyot ment ebben az etapban, megtett táv tekintetében és a köridőket illetően is elégedett lehet a finn, aki oktatta a mezőnyt. Sokáig Verstappen a Red Bullal jól tartotta magát, de az energiaitalosoknál nem tették fel a lágyabb gumikat, így végül lemaradt. Nem úgy Esteban Ocon, Lance Stroll és Daniil Kvyat, akik mind megelőzték a holland pilótát.  

Közben természetesen megy a próbálkozás, hiszen mégis csak egy tesztről beszélünk: A McLaren új első szárnyat villantott, a Haas kezd beállni, ők a kisebb gondjaik ellenére is elégedettek az eddig látottakkal.

Bosszankodhatnak viszont a Williamsnél és a Scuderia Ferrarinál, ugyanis mindkét autó idő előtt felmondta a szolgálatot. A vörösök jóval rosszabbul jártak, órák mentek el a tervezett tesztprogramjukból, Vettelnek nincs szerencséje idáig, és a teszteredmények tekintetében sem úgy alakulnak az események, ahogy azt sokan várták.

A nap szenzációja is kétségtelenül a Mercédesé: a tegnapi nap folyamán bemutatott DAS rendszer (kettős tengelyű kormányzás) csak 2020-ban áll meg az FIA-nál, a jövő évre nézve nem engedélyezi a használatát a Nemzetközi Autósport Szövetség!

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Array
Imola, FP1: Ferrari előny, gyengélkedő Red Bull

Az előrejelzéseket meghazudtolva tökéletes versenyidőben, megváltoztatott bukóterekkel, számos fejlesztést felvonultató istállóval indult az Emilia Romagna [...]

Érdekel
BRÉKING: Imolába visszatértek a KAVICSÁGYAK

A Forma-1 így akarja elejét venni a sokszor már nézők számára is frusztráló pályahatár mizériának, [...]

Érdekel
Chandok: „Norris IMOLÁBAN is győzhet…”

Karun Chandok szerint a McLaren és Lando Norris Miamiban látott formája nem csupán egy fellángolás [...]

Érdekel
Alonso: „Én leszek a pilótapiac legfontosabb szereplője!”

A szezon végén rengeteg versenyző szerződése fog lejárni, így komoly pilótakeringő várható. Ennek az eseménysornak [...]

Érdekel
2024: Ebben a versenyben már győzött is Verstappen

Ez pedig nem más, mint a fizetések rangsora. A Red Bull Racing szupersztárja masszívan körözi [...]

Érdekel
A második tesztnapot a Scuderia Ferrari húzta be

Ma délelőtt Bahreinbe beköltözött Las Vegas: Egy csatornafedél okozott kalamajkát, amelynek hatására egy időre fel [...]

Érdekel