FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Barcelona: Bottas a csúcson

Az utolsó napba lépett a Forma-1-es teszthét, amelyet idáig legfőképp a megbízhatóság jellemez – igaz, ez utóbbi kifejezés pont a mai délelőttre illik a legkevésbé, hiszen két autó is megállt.

A harmadik felvonás idáig Valtteri Bottastól hangos, aki nagyot ment ebben az etapban, megtett táv tekintetében és a köridőket illetően is elégedett lehet a finn, aki oktatta a mezőnyt. Sokáig Verstappen a Red Bullal jól tartotta magát, de az energiaitalosoknál nem tették fel a lágyabb gumikat, így végül lemaradt. Nem úgy Esteban Ocon, Lance Stroll és Daniil Kvyat, akik mind megelőzték a holland pilótát.  

Közben természetesen megy a próbálkozás, hiszen mégis csak egy tesztről beszélünk: A McLaren új első szárnyat villantott, a Haas kezd beállni, ők a kisebb gondjaik ellenére is elégedettek az eddig látottakkal.

Bosszankodhatnak viszont a Williamsnél és a Scuderia Ferrarinál, ugyanis mindkét autó idő előtt felmondta a szolgálatot. A vörösök jóval rosszabbul jártak, órák mentek el a tervezett tesztprogramjukból, Vettelnek nincs szerencséje idáig, és a teszteredmények tekintetében sem úgy alakulnak az események, ahogy azt sokan várták.

A nap szenzációja is kétségtelenül a Mercédesé: a tegnapi nap folyamán bemutatott DAS rendszer (kettős tengelyű kormányzás) csak 2020-ban áll meg az FIA-nál, a jövő évre nézve nem engedélyezi a használatát a Nemzetközi Autósport Szövetség!

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images