Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Bottas is megszólalt: „Nem örülnék neki, ha George felülmúlna”

Nem csupán George Russellnek, de Valtteri Bottasnak is merőben új lesz az a szituáció, amely ezen a hétvégén vár rá. Lewis Hamilton távollétében papíron a finn lesz a Mercedes rangidős vezérpilótája.

Amennyire nincs nyomás Russell szereplését illetően, fordított arányban pontosan akkora teher nyomja Bottas vállát. A Mercedeses pozíciója is könnyedén veszélybe kerülhet, hiszen alaposan beárazná őt, ha a jóval rutintalanabb friss csapattárs előtte végezne. Bár ő azt mondja, nem izgatja magát a helyzet miatt, azért mi nem lennénk szívesen a helyében…

„Mindegy, hogy az aktuális csapattársam neve éppen Lewis Hamilton, vagy George Russell, az én feladatom mindig ugyanaz. Nem hiszem, hogy mi ketten most a 2022-es ülésért harcolnánk, ezt csak ti akarjátok belelátni. Én nem gondolkodom ezen. Nem tudom még, mire számítsak George-tól, hiszen a csapatot ismeri, de a mostani autónk merőben eltér attól a Mercedes modelltől, amit legutoljára velünk tesztelt.

Sok újdonságot meg kell tanulnia, és ha arra vagytok kíváncsiak, hogy mire számítok tőle, akkor nem igazán tudok érdemben mit mondani. Talán csak annyit, hogy nem nézne ki túl jól, ha legyőzne engem. Ezért igyekszem minden tőlem telhetőt megtenni azért, hogy ez még csak véletlenül se fordulhasson elő.” – mondta el burkolt véleményét a Russellel történő összevetésről Valtteri Bottas.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Cadena SER

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük