Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Bottas: „Trükkök nélkül is le tudom győzni Lewist!”

Valtteri Bottas még nem tett le arról, hogy világbajnok legyen a Mercedes volánja mögött. Kicsit merész ez a kijelentés, de az pedig már egyenesen elvetemült, hogy ehhez szerinte még csak le sem kell másolnia Nico Rosberg bevált receptjét.

Viccesen szólva annak idején Rosberg az ördögnél és még egy-két sámánnál is megfordult azért, hogy képes legyen Hamiltont legyőzni a világbajnokságért folytatott versenyfutásban. Bottast nem érdeklik az ilyen játszmák, ő a hagyományos (és minden egyes alkalommal csődöt mondott) módszerek híve:

„Sokan és sokszor mondták már, hogy Nico Rosberg útjára kellene rálépnem ahhoz, hogy célt érjek. De az helyzet, hogy én nem vagyok ő. Én a sportszerűség híve vagyok, nem akarok Lewissal pszichológiai hadviselést folytatni, és játszmázni, az már nem én lennék. Meg tudnám csinálni, de meghazudtolnám önmagam, nem fogom erre pazarolni az energiám. Egyébként sem lenne sok értelme, csak feldühíteném, és még többet hozna ki magából. Én tisztán akarom őt legyőzni, vagy sehogy.

A Mercedes attól a legjobb és a legerősebb istálló, hogy nincs te meg én, hanem csak a csapat van. Egymásért dolgozunk, nem keménykedünk a másikkal, sokkal inkább a közös munkában hiszünk. Tudjuk jól, ha együtt csináljuk és tesszük, amit kell, abból mindannyian profitálni fogunk. Nem rejtegetjük a telemetriánkat, nem titkoljuk el egymás beállításait, csak a csapatszellemben hiszünk. a legfontosabb a konfliktusok kerülése, a csapategység, és a motiváció. Ettől vagyunk mi azok, akik.” – mondta el Bottas.

Nem tudjuk, ti hogy vagytok vele, de szerintünk egy győztes alkatú, trónkövetelő világbajnok aspiráns beszéde az távolról sem így fest…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Japán Nagydíj: Álmos versenyen konstruktőri világbajnok a Red Bull Racing

Előzetesen nem sok izgalmat várhattunk a Japán Nagydíjtól, és sajnos tökéletesen be is igazolódott a [...]

Érdekel
Japán Nagydíj, kifikáció: ATOM LAZA Verstappen pole…

Az elmúlt hétvége izgalma után Max Verstappen ezúttal nem sok kétséget hagyott afelől, hogyan is [...]

Érdekel
SZENZÁCIÓ: Az FIA elismerte egy hibáját!

A Szingapúri Nagydíj kvalifikációján Max Verstappen több látványos feltartást is eszközölt pár ellenfelével szemben. A [...]

Érdekel
Japán Nagydíj, FP2: Ismét Verstappen a leggyorsabb

Az éjszakai első szabadedzés Max Verstappen hegemóniájáról szólt, a holland csaknem hét tizedes előnnyel zárt [...]

Érdekel
Hamilton: „Vettel egy igazi PÉLDAKÉP!”

Mint azt biztos már sok forrásból láttátok, ezen a hétvégén Sebastian Vettel Japánban héderezik, hogy [...]

Érdekel
Verstappen: „Ha valaki NEM ISMER EL bennünket, az nem is igazi szurkoló!”

Míg a fél világ ünnepel, hogy „végre nem a Red Bull Racing nyert” meg egy [...]

Érdekel