Bottast ekézi a Mercedes: Nem tetszett nekik a „BÚCSÚAJÁNDÉK”

A tegnapi Red Bull győzelmet merőben segítette, hogy Valtteri Bottas nem hozta azt az agresszivitást, amit a Mercedesnél elvártak tőle. Az dobja az első követ a finnre, aki az ő helyzetében máshogy cselekedett volna.

Anno nagy reményekkel érkezett meg a német istállóhoz a finn, hogy aztán jobb híján Lewis Hamilton szárnysegédjének degradálják le őt. Nyilvánvaló, hogy Bottasnak is van felelőssége abban, hogy ez így történt, de az már egy kissé sok, ahogy a Mercedes az utóbbi időkben (el)bánt vele. Bottas nem is szeretne az adósuk maradni, ez pedig nem nagyon tetszik a Toto Wolff vezette stábnak…:

“Ennek nem lett volna szabad megtörténnie! Két autónk volt Max Verstappen előtt, mégis talált egy rést, ahol átgyűrte magát. Nyilvánvalóan nagyon jó volt a tempójuk, de akkor sem kellett volna már az elején átadnunk a kezdeményezést.” – dohogott Wolff, akinek burkolt bűnbak keresésénél még tovább ment Hamilton.

„Valtteri mellől indultam, így azt gondoltam, evidens lesz, hogy mindenki igyekszik majd levédeni a saját oldalát. Nem így történt… Amíg én próbáltam magam mögött tartani mindkét Red Bullt, addig ő szinte felkínálta a terepet Verstappennek, aki köszönte szépen, és egy nagyszerű kifékezéssel elénk került.” – elmélkedett Hamilton.

Egyre inkább látszik, hogy az idei VB-csatában komoly szerepet kapnak az úgynevezett „másodhegedűsök”.

Nos, isten nem Botta(sa)l, ver…?

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

4 thoughts on “Bottast ekézi a Mercedes: Nem tetszett nekik a „BÚCSÚAJÁNDÉK”

  1. Kowach Annamária says:

    A szombati időmérő után örömmel néztem a futamot, de elkeseritő volt hogy simám átment az első soron/Hamilton védekezett Bottas nem. Még a rajt után Riccardó kiforgatta, ezzel vége lett a Mercedes reményének. Hamilton mindent megtett, küzdött de a Red Bullok jobbak voltak. Nem ilyen etedményt vártam.

  2. Bakos Ferenc says:

    Nem Bottas küzd a vb címért!! Hamilton is gyenge volt! Pedig a Mercedes motor plussz a hátsó trükkös futómű sem segített neki más csapatnál lett volna max 1x világbajnok lenne hát erről röviden ennyit!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alonso: „Én leszek a pilótapiac legfontosabb szereplője!”

A szezon végén rengeteg versenyző szerződése fog lejárni, így komoly pilótakeringő várható. Ennek az eseménysornak [...]

Érdekel
2024: Ebben a versenyben már győzött is Verstappen

Ez pedig nem más, mint a fizetések rangsora. A Red Bull Racing szupersztárja masszívan körözi [...]

Érdekel
A második tesztnapot a Scuderia Ferrari húzta be

Ma délelőtt Bahreinbe beköltözött Las Vegas: Egy csatornafedél okozott kalamajkát, amelynek hatására egy időre fel [...]

Érdekel
Brutális Red Bull fölény az első tesztnap után

A nem Red Bull Racing szurkolókat igencsak hidegzuhanyként érhette az F1-es tesztnapok elős felvonása, hiszen [...]

Érdekel
Alonso: „Soha nem voltam még ilyen jó formában!”

Fernando Alonso egyszerűen nem öregszik! A tesztnapok előtt kijelentette, hogy még soha az életben nem [...]

Érdekel
ITT az új Ferrari: bemutatkozik az SF24

A vörösök visszafogott elvárásokkal, de gyönyörű autóval érkeztek meg igazán 2024-be. Maranellóban az idei célok [...]

Érdekel