FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Ex F1-es versenyző: „Valtteri Bottasnál nincs jobb kettes számú!”

Ezt a kétes dicsőséget az egykori pilóta, ma már tévés szakíró Marc Surer akasztotta Bottas nyakába. A svájci szakember azt is fontosnak tartotta megjegyezni, hogy bármit is mondanak mások, a Mercedes hülye lenne őt leváltani.

Az elmúlt időkben gyakorta téma volt a szaksajtóban, hogy Bottas ideje a vége felé közeledik, és a helyét George Russell, vagy egy másik tehetséges fiatal veheti át. Surer szerint ez nagy hiba lenne, hiszen nincs alkalmasabb jelentkező nála a Mercedes által fontosnak tartott „feladatra”…

„Szerintem nagyon rosszul járnának azzal, ha lecserélnék őt egy fiatalabb versenyzőre. Mind a csapatra, mind Lewis Hamiltonra nézve negatív következményekkel járna ez a lépés, ugyanis Valtteri egy remek másodhegedűs. Mindig szó nélkül kisegíti a csapattársát, míg más lázadozik, és nem képes hozni ezt a szintet, addig Bottas vitathatatlanul a legjobb ezen a téren. Rengeteg kritika éri őt, hogy egy világbajnok konstrukcióban ülve esélye sincs a világbajnokságra, de ő jól tűri ezeket a hangokat. Jobb napjain simán képes Hamilton szintjén versenyezni, máskor pedig beleszürkül a mezőnybe, és öt verseny múlva tud csak ismét teljesíteni. A személyisége alapján sem alkalmas az igazi vb hadjáratra, lévén nem egy törtető emberről beszélünk.” – írta körül a finnt Surer, méghozzá kegyetlen őszinteséggel.

Mit gondoltok, ez egy dicséret, vagy sokkal inkább súlyos kritika Bottasra nézve?

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.