Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Frédéric Vasseur szerint megszületett a BOTTAS 2.0

Való igaz, a finn pályafutása legérettebb versenyzését bemutatva is olyan laza maradt, mint a Rigalánc. Meztelenül fürdés, sörözés, sztárokkal lógás… A pályán pedig erős teljesítmény!

Ezen kívül remek mentora a kínai Guanyu Zhounak, és nem utolsósorban elsőrangú motiváló erő az egész csapat számára:

„A versenyző munkája nálunk nem csupán abban merül ki, hogy beül és vezet. Ha csak ezt nézzük Valtterinél, már akkor is kijelenthetjük, hogy tökéletes munkát végez. Az első futamon egy kicsit még küszködött a rajtnál, de ez a kevés kilométernek betudható, és csak puszta szőrszálhasogatás a részemről. Nálunk jóval kevesebben dolgoznak, mint az Valtteri megszokhatta, de őt ez egyáltalán nem zavarja, sőt! Kiveszi a részét a gyárban történő munkából is, és hitet ad, lelket önt az emberekbe.

Tanárian motiválja a kollégáinkat, felmegy a pódiumra, és mindenkit egyaránt megszólítva beszél. Ez egy akkora érték a számunkra, amit nem lehet sikerekben, vagy pontokban, dobogókban kifejezni. Ez egy olyan hozzáadott érték, amellyel a többiekénél kisebb infrastruktúrával is versenyképesek lehetünk. Abszolút elégedettek vagyunk Valtteri Bottas munkájával, nálunk kilépett Lewis Hamilton árnyékából, reméljük, hogy még nagyon sokáig a versenyzőnk és a vezérünk marad.” – mondta el a csapatvezető.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük