FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

GYANÚS a tempóhiány: Valtteri Bottas válaszokat vár a Mercedestől…

Bottas feltűnően szenvedett Bakuban, ez pedig nem könnyítette meg a német istálló stratégiai lehetőségeit. Mellette pedig kellő táptalajt biztosít az összeesküvés elméleteknek is.

A finn már az első szabadedzéstől kezdve tökéletesen versenyképtelennek bizonyult, saját bevallása szerint béna kacsaként érezte magát a Mercedes volánja mögött. És gyanús neki ez a helyzet…

“Ha visszatekintek az elmúlt évekre, jól látszik, hogy egyetlen ilyen versenyem sem volt. Korábban is előfordult, hogy a hétvégék alatt egy-egy szakaszban gyengébb tempót mutattam, de mindig volt olyan etap, ami erősre sikerült. Most csak álltam, és csodálkoztam, hogy teljesen esélytelen és védtelen vagyok, és fogalmam sincs, hogy ez miért történt. Jól ismerem a bakui pályát, tudom, mi kell ahhoz, hogy az ember képes legyen itt teljesíteni, de ezen a nagydíjhétvégén nem tudtam gyorsabb lenni a látottaknál. Béna kacsaként kínlódtam a mezőny hátsó részében, minden irányból, folyamatosan vadásztak le az ellenfelek, én pedig nem tehettem ellene semmit… Eközben Lewis az élen harcolt, és ez nagyon fura, főleg annak fényében, hogy szinte minden azonos volt az autóinkon. Nem tudom, hogy ez valami rejtett hiba, vagy gumiprobléma, de nagyon gyorsan meg kell találnunk az okát, és jelenleg még semmit nem tudunk. Válaszokat várok a csapattól!” – fakadt ki a sajtónak frusztráltan Bottas.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: LAT Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.