FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

HAMAROSAN DOBHATJÁK Valtteri Bottast?

Egy mindig jól értesült angol magazin szerint pontosan ez a helyzet. A finnel kapcsolatban megrendült a bizalom, konkrétan a csapat nem feltétlenül tartja őt Mercedes szintű versenyzőnek. Ez sajnos várható volt…

Ha a Red Bull Racing idén valódi kihívás elé állítja a Mercedes istállót, akkor mindennél fontosabb lesz az, hogy ne csupán egy hátvéd legyen Lewis Hamilton mögött. A németeknek egy olyan pilótára van szükségük, aki a védekezés mellett támadásban is nagyon erős!

Sőt, a Daily Mail úgy értesült, hogy a Mercedes azt fontolgathatja, hogy már a 2021-es szezon közben beültesse a britet Bottas helyére:

„Van némi bizonytalanság Valtterivel, legfőképpen a gyárban dolgozók között. Az a helyzet, hogy nem áll készen arra, ami most a feladat lenne, és ezt még jobban megerősítette az a kontraszt, amit George Russelltől láttunk. Egyetlen beugrással a háta mögött nagyon magasra tette azt a bizonyos mércét…” – nyilatkozta egy neve elhallgatását kérő, Mercedeshez közel álló stábtag. A Daily Mail úgy tudja, hogy ettől a megfontolástól vezérelve akár már a szezon közben is útilaput köthetnek Bottas talpára.

Hétvégén ez is téma volt, amikor Toto Wolff interjúkat adott, a csapatvezető nyilatkozott is arról, hogyan képzeli el a jövőt. Igaz, ebből sok konkrétumot nem lehet leszűrni, és Lewis Hamilton hosszabbítása is tovább bonyolítja a helyzetet…

„Nagyon remélem, hogy egyik nap úgy ébredek majd fel, hogy minden egyértelművé válik, és akkor döntünk a kérdésben. Meglátjuk, hogyan alakulnak a következő versenyek, milyen szezonunk lesz, és csak utána cselekszünk. Tudom, hogy ez nem igazi válasz a kérdésre, de jelenleg ennél többet nem tudok mondani az ügyben.”

Egyik szemünk sírna, hiszen Valtteri Bottasnál kevés közvetlenebb ember van az F1 paddockjában, ugyanakkor nagyon fő már alatta az a bizonyos kondér. Hosszú ideje látványosan elmarad a csapattársától, ez utóbbi pedig soha nem jó jel.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.