FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Három nap után kijelenthető: előnyben a Mercedes

Délután tovább folytatódott a száguldás Barcelónában, ahol a harmadik tesztnap végeztével lényegében kirajzolódott, hogy egyelőre nincs új a nap alatt a legerősebb csapat kilétét illetően.

A mai napon már híre-hamva sem volt az elmúlt idők megbízhatóságának, több piros zászlós fázis is tarkította a tesztet. Jó pár autó mondta fel a szolgálatot, miközben a Mercedes mindenféle fennakadás nélkül tette a köröket az új technikájába. Mindeközben a Ferrari és a Williams motort cserélt, a Renault is kénytelen volt megszakítani a tesztprogramját, a Haas pedig idejekorán abbahagyta a munkát.

A Ferrarinál némi csalódottságról tett tanúbizonyságot Mattia Binotto, aki szerint egyértelműen le vannak maradva a Mercedes mögött. A németek másik kihívója Max Verstappen révén többször is kóstolgatta a csillagosok idejét, de aztán eljött az a pont, amire már nekik sem volt válaszuk. Így esett meg, hogy a zárónapot Valtteri Bottas minden eddigi rekordot megdöntve tetemes, több mint 1.3 másodperces előnnyel zárta.

Teszt ide vagy oda, ez mindenképp horrorisztikus különbség, annak fényében pláne, hogy egy egészen elképesztő technikai újítással együtt is nagyon magas fokú megbízhatóságot mutat a világbajnoki címvédő.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images