FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

HIVATALOS: Valtteri Bottas az ALFA ROMEO pilótája lesz!

Ami már pletyka szintjén eddig is nyilvánvaló volt, arra most pecsét került. 2022-től a finn pilóta váltja a visszavonuló Kimi Raikkönnent, és ezzel az is eldőlt, ki lesz Lewis Hamilton új csapattársa.

Keserédes váltás ez Bottas számára, hiszen nyilvánvalóan elbúcsúzhat a világbajnoki ambícióitól (ha egyáltalán voltak neki ilyenek), ugyanakkor egy sokkal nyugodtabb, építő jellegű légkör vár rá az Alfánál:

“Izgatott vagyok, mert egy új epizód kezdődik a sportolói karrieremben. 2022-től több éven át én leszek az Alfa Romeo Racing ORLEN Team egyik pilótája. Új kihívások, új emberek várnak rám, egy legendás gyártó csapatánál, amely az F1 történelmének szerves részét képezi. Megtiszteltetés lesz számomra képviselni őket, és mindent megteszek majd azért, hogy a felszínre hozzuk a csapatban lévő potenciált. A 2022-es szabályváltozások új lehetőségeket teremtenek, ezeket igyekszünk majd minél jobban megragadni. Pontokért, később pedig győzelmekért akarok velük együtt harcolni!” – mondta el Bottas székfoglaló beszédét az új istállójával kapcsolatban.

“Boldogok vagyunk, hogy Valtteri nálunk folytatja, a személyében egy élversenyzőt szereztünk meg, aki remek csapatjátékos, ugyanakkor komoly tapasztalata van az élmezőnyben vívott küzdelemről. Bottas a Mercedessel átírta a sportágunk történelmét, ő az az ember, akivel mi is felemelkedhetünk. Izgatottan várjuk a közös munkát, amely nem lesz idegen a számomra, hiszen Valtteri és én már korábban dolgoztunk együtt más szériákban.” – nyilatkozta Frederic Vasseur csapatfőnök.

Felkészül Lewis Hamilton…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük