Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Mugello bemutatkozott – Forgások és balesetek napja a Toszkán Nagydíjon

Az első szabadedzés meglepetései után (Charles Leclerc harmadik, Pierre Gasly ötödik helye) után a második felmenetelre „kisimult” a pálya Mugellóban. Ami viszont eltér a megszokottól, hogyha alacsony számban is, de VÉGRE nézők ültek a lelátókon!

Új pálya, új impulzusok, de a második szabadedzések szokásos unalmát hozó etapot láthattunk Mugellóból, ahol néhány kicsúszás-megpördülést követő megszakítást kivéve nem sok dolog történt. Ezen a gyakorláson már visszaállt a világrend, ugyanis egy Mercedes diktálta a referenciaidőt. Valtteri Bottas hamar még lejjebb faragta az első edzésen futott körét, ezzel a finn Lewis Hamilton és Max Verstappen előtt végzett, mégsem róluk szólt ez a szakasz. Elsőként Lando Norris szolgáltatott témát, aki egy kigyorsításon elvesztette az autóját, és a betonfalat lekoccolva a sóderágyban kötött ki. Piros zászlós fázis következett.

A két Ferrari sem akart kimaradni a buliból, a Scuderia versenyzői egy-egy megforgással vétette észre magát. Sergio Pereznek is akadtak gondjai, a mexikói a boxutcából figyelmetlenül kihajtva pöckölte meg Kimi Raikkönent, aki az incidens hatására a sóderágyba esett. Szegény Perezen rettentő módon érződik a frusztráltság a méltatlan eltávolítása miatt, amely esettel kapcsolatban egyébként több vezető pilóta is megszólalt, kiállva Perez mellett. Újabb piros zászlós fázis jött, és ez az edzés már nem is adott több említésre érdemes történést.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Planet F1

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük