FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Ralf Shumacher: „Ha Bottas nem bizonyít, gyorsan lapátra kerül!”

Mialatt mindenki a Valtteri Bottas Geoerge Russell baleset bűnbakját kereste, mi már akkor azt fejtegettük: Egyáltalán mit keres Bottas egy olyan pozícióban, ahol egy Williamssel kell megküzdenie?

A feltett kérdésre a Sky F1 német szakértője, Ralf Schumacher adta meg a választ:

„Bármennyire is kellemetlen, Bottasnak fel kell tennie magának a kérdést: Hogy lehetséges az, hogy egy világbajnoki favorit autóval a középmezőnyben, a Williams ellen kell védekeznie? Számos alkalommal bizonyította már, hogy képes Lewis Hamiltonnal is felvenni a versenyt, de ettől érzésem szerint egyre és egyre messzebb kerül. A csapata a hátsó tengelyen tapasztalt kevés mechanikai tapadást tette felelőssé az újabb gyenge teljesítményért, de szerintem itt már maga Valtteri a probléma. Ha rövidesen nem bizonyít, nagyon gyorsan lapátra kerül majd!

Az ő helyzetében a balesete sem éppen pozitívum, bár a védelmében el kell mondanom, hogy mindketten jócskán benne voltak. Egyikükre sem lehet rásütni, hogy „na, ő a hibás”, ezt a versenybíróság is jól látta, azért nem szankcionált. Szerintem George rettentően elszánt volt, és nagy kockázatot vállalt az előzési kísérlettel, viszont Valtterinek sejteni kellett volna, hogy ellenfele be fog próbálkozni. Russell tudta, hogy szűk lesz ott a pálya, ahol el akar férni, Bottas pedig megijedt és irányt váltott. George ekkor hajtott rá a nedves fűre, és onnantól borult minden… Ijesztő baleset volt, de örömmel konstatáltam, hogy a biztonsági megoldások ezúttal is remekül működtek!” – konstatálta a vasárnapi eseményeket Schumacher.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.