FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Spanyol Nagydíj, kvalifikáció: ez az eredmény csak Bottast lepte meg…

Három egysíkú szabadedzés után a kvalifikáció sem hozott különösebb izgalmakat, sima Mercedes első sor és Hamilton pole, Verstappen asszisztálásával.

Mindenki oda kvalifikált, ahová várta magát, mondhatnánk első blikkre. Ám van egy ember, aki igencsak meglepődött a pole ceremóniára begurulva: Valtteri Bottas a kormánykijelzőjén felvillanó értesítés szerint ugyanis azt hitte, öve lett a Spanyol Nagydíj első rajtkockája:

„A pics@ba!!! A kijelző azt írta, hogy egy tizeddel gyorsabb voltam! Torzsalkodott a finn a csapatrádión, miután leintették a szombati időmérő edzést – és közölték vele, hogy amit lát, az nem a valóság, csupán a technika abszurd tréfája. Bottas úgy érezte, hogy a második Q3-as köre erősebbre sikeredett a csapattársánál, de aztán csalódnia kellett, mert a kormányon található információs panel a legutóbbi rajtprocedúrás  eset után ismét felültette őt… Így a jó öreg Valtteri holnap ismét elfoglalhatja a kedvenc pózát a rajtrácson, vagyis a második helyről indulhat majd.

Hogy a holnapi futam ne fulladjon unalomba, azért is Bottas tehet a legtöbbet. A versenyző jól tudja, hogy a rajtnál lesz esélye megfogni Lewis Hamiltont, ha az elúszik, valószínűleg oda van minden…

„Sosem tudhatod, hogy mit hoz a rajt, de ha ez egy bonyodalmaktól mentes verseny lesz, akkor nem nagyon van más esély, mint a rajt és az utána következő első kanyar. Eddig jól rajtoltam, bízom benne, hogy holnap sikerülhet megfordítani a ma látottakat.” – nyilatkozta motiváltan a Mercedes hátvédje.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük