Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Valtteri Bottas, a RED BULL TERRIER?

A finn versenyző egész biztosan nehéz perceket él meg mostanság, ugyanis az ő ülése lett a pilótapiac slágere. Bottas és managere a legrosszabbtól tartva folyamatosan gyártja az esetleges vészforgatókönyveket.

A legfrissebb hírek szerint a kis csapat a Renault után a Red Bull Racinghez is bekopogtatott. Teljesen jogos a Mercedes jelenlegi második számú pilótájának az aggodalma, hiszen az év végén lejáró szerződése mellett további teher, hogy a jelek szerint csapatának tulajdonosi köre abszolút nem zárkózik el a Ferraritól távozó Sebastian Vettel leigazolásától.

A versenyző ügyeit képviselő Didier Coton nemrégiben egy munkavacsora keretében találkozott Christian Hornerrel, akivel minden bizonnyal Bottas esetleges szerződtetéséről is szó esett. Mivel az osztrák energiaitalos istállónál nagyjából ugyanaz a helyzet pilótafelállással kapcsolatban, mint a németeknél (Van egy vezér, aki /Max Verstapen/ 2023-ig, viszont Alexander Albon csak az esztendő végéig rendelkezik élő szerződéssel), így még logikus is lenne a tapogatózók meghallgatása, és az opciók keresése.

Hogy mi az igazság, arról maximum csak találgathatunk, mindenesetre a Red Bullt vezető Christain Horner már kifejtette, hogy nagyon elégedettek azzal az Alexander Albonnal, akinek a helyére Bottas pályázna:

„Jelenleg páholyból nézzük az átigazolási piac történéseit, mivel Max Verstappennel már tavaly év végén hosszútávra szerződtünk, és Alexander Albon is példaértékű munkát végez nálunk. Nagyon elégedettek vagyunk a jelenlegi párosunkkal.” – zárta mondandóját Horner.

Ez így elég egyértelműnek is tűnne, ha nem a Forma-1-ről beszélnénk. De ahogy a neves mondás is tartja, ne felejtsük el, láttunk már éjjeliőrt nappal meghalni. Mindenesetre érdekes felállás lenne egy Verstappen – Bottas duó, csak tartunk tőle, hogy szegény Valtteri ezzel ugyanarra a mutatványra vállalkozna, amire az ülésére aspiráló Vettel.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: kymillman