Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Valtteri Bottas a tesztidőszak leggyorsabbja

Lezárult a teszthét, méghozzá pontosan azzal az eredménnyel, amivel az előző. Ezen a héten is Valtteri Bottas zárt az élen, aki ugyan a saját legjobb idejétől elmaradt, de így is magabiztosan repítette az élre a Mercedest.

A nap során mindenki az utolsó simításokat végezte az Ausztrál Nagydíj előtt, sok istállónál a prioritás az egykörös/időmérős tempó volt, ez alól pont a Mercedes a kivétel, akik Hamiltonnal a volán mögött sokkal inkább a hosszabb etapokra alapozott, így pótolva az előző nap motorhibája miatt kieső kilométereket.  

Bottas egy hete 1:15,732-re rakta a lécet, amelyet most ugyan nem ugrott át, viszont az 1:16,196-os idejével így is a tabella tetején olvashatjuk a nevét. A záráshoz közeledve megközelítette őt Max Verstappen, aki csak alig előzte meg a délelőtti éllovas Daniel Ricciardot. Összességében szorosra sikeredett az utolsó tesztnap, és megbízhatósági problémák is csak elvétve akadtak. A nap legaktívabbja egy Ferraris volt, Charles Leclerc egymaga 175 kört pakolt bele az SF1000-es modellbe.

Nagyon nehéz lenne tippelni a szezonnyitó verseny előtt, de ami talán látható, hogy a három topcsapat kiléte nem változott, viszont sokat erősödött a Force India, és a Williams sem lesz idén sereghajtó.