Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Valtteri Bottas a tesztidőszak leggyorsabbja

Lezárult a teszthét, méghozzá pontosan azzal az eredménnyel, amivel az előző. Ezen a héten is Valtteri Bottas zárt az élen, aki ugyan a saját legjobb idejétől elmaradt, de így is magabiztosan repítette az élre a Mercedest.

A nap során mindenki az utolsó simításokat végezte az Ausztrál Nagydíj előtt, sok istállónál a prioritás az egykörös/időmérős tempó volt, ez alól pont a Mercedes a kivétel, akik Hamiltonnal a volán mögött sokkal inkább a hosszabb etapokra alapozott, így pótolva az előző nap motorhibája miatt kieső kilométereket.  

Bottas egy hete 1:15,732-re rakta a lécet, amelyet most ugyan nem ugrott át, viszont az 1:16,196-os idejével így is a tabella tetején olvashatjuk a nevét. A záráshoz közeledve megközelítette őt Max Verstappen, aki csak alig előzte meg a délelőtti éllovas Daniel Ricciardot. Összességében szorosra sikeredett az utolsó tesztnap, és megbízhatósági problémák is csak elvétve akadtak. A nap legaktívabbja egy Ferraris volt, Charles Leclerc egymaga 175 kört pakolt bele az SF1000-es modellbe.

Nagyon nehéz lenne tippelni a szezonnyitó verseny előtt, de ami talán látható, hogy a három topcsapat kiléte nem változott, viszont sokat erősödött a Force India, és a Williams sem lesz idén sereghajtó.

Alonso: „NINCS MESE, jövőre már győzelmekért megyünk!”

Szép lassan közeleg a 2023-as szezon vége, és amennyire biztatóan indult az év az Aston [...]

Érdekel
Perez: „A kettős mérce áldozata vagyok!”

Az idei évben feltűnően gyengén teljesít Sergio Perez, aki már nagyon korán elvesztette azt a [...]

Érdekel
ELFOGADTÁK ANDRETTIÉK nevezését, gyakorlatilag itt a 11. csapat!

Az Andretti a Caddileckel karöltve 2026-ban tervezi, hogy csatlakozik a Formula-1-es világbajnoksághoz, az FIA részéről [...]

Érdekel
Norris: „A Red Bull NEM Verstappenre építi az autóját”

Lando Norris határozottan megcáfolta a szurkolók kedvenc összeesküvés elméletét, miszerint azért lenne domináns ez vagy [...]

Érdekel
Jordan: „Gyerünk már, ÜLTESSÉK BE Lawsont Perez HELYÉRE!”

Bár elviekben Sergio Perezt 2024-ben még szerződés köti a Red Bull Racinghez, gyakorlatilag a Red [...]

Érdekel
F1 szakértő: MÉLTATLAN, ami Norris körül történik…

A Sky Sports F1-es műsorvezető Craig Slater szerint Lando Norris hiába az egyik legnagyobb tehetsége [...]

Érdekel