FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Valtteri Bottas még nem tett le a világbajnoki győzelemről!

A Japán Nagydíj után gyakorlatilag bajnokot avathatna a Forma-1, hiszen Lewis Hamilton legyőzésére már csak Valtteri Bottas maradt esélye, neki is leginkább matematikai síkon. Ezt a finn versenyző is nagyon jól tudja, ennek ellenére, amíg megvan a sansz, ő küzdeni fog.

A Mercedes lényegében már a szezon első nyolc versenyén bebiztosította az év végi győzelmet, és noha az eltelt időben a kihívók is sokat fejlődtek, mégsem jelent már senki sem reális veszélyt Lewis Hamiltonra. Valtteri Bottas is ebbe körbe tartozik, annyi kivétellel, hogy ő még elvi síkon behozhatja a hátrányt. A pilóta célja természetesen az „ünneprontás”, addig odázni a bajnokavatást, amíg csak lehet:

„Semmiről sem teszek le, amíg megvan az elméleti sanszom. Papíron bármi lehet, de persze nem áltatom magam hiú reményekbe, tudom, hatalmas szerencsére lenne szükségem ahhoz, hogy a végén Lewis előtt végezzek.” – mondta el érzéseit a VB pontállás második helyezettje.

Ettől független Bottas mindent elkövet majd, hogy a szezon hátralévő versenyein megelőzze Hamiltont, de azzal ő is tisztában van, hogy a sorsa már nem csupán a saját teljesítményén múlik.  

Írta: Tóth Krisztián Márk

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük