Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Valtteri Bottas: „Nem félek Hamiltontól!”

A Mercedes versenyzője saját bevallása szerint rengeteget fejlődött, leginkább mentális értelemben. Ezért aztán nem fogja romba dönteni egy-egy rosszabbul sikerült futam a terveit. A cél továbbra is a világbajnoki cím!

A bajnoki tabellát továbbra is vezető finn remek győzelemmel indította a szezont, aztán a Stájer Nagydíjon alulmaradt a csapattársával szemben. Ez azonban nem akasztja meg őt, és a Hungaroringre is győzni jött:

„Bármelyik sportban előfordul időnként, hogy az ember legbelül elbizonytalanodik saját magával kapcsolatban, a Forma-1 kiváltképp ilyen. Az elmúlt esztendőkben megtaláltam azokat az eszközöket, amelyek önbizalmat adnak nekem a harcban. Semmi okom kételkedni a képességeimben, a vezetési tudásomban, vagy bármiben.

Tisztában vagyok azzal, hogy Lewis erős hétvégét futott a legutóbb, és kitűnően versenyzett. Én azonban érzem magamban az erőt, a pluszt az eddigiekhez képest, mivel minden tekintetben sokat javultam. Ettől vezérelve nem fogom hagyni, hogy egy gyengébben sikerült hétvége befolyásolja majd a vb címért folytatott küzdelmem. Csakis a versenyzésre koncentrálok, magabiztos vagyok, szerintem remek csatát fogunk vívni idén a bajnoki címért.” – tette tisztába a helyzetet az érte aggódók előtt a világbajnok aspiráns pilóta.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Telegraph

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük