Anthoine Hubert – Csak az a pillanat maradt… Nekrológ írásunk

Belga Nagydíj, 2019, szombati nap: térben épp 2000 kilométerrel arrébb, de fejben még az időmérő edzésen jártam. A kocsimban ülve minden komfortosnak, gondtalannak tűnt – aztán érkezett egy Messenger üzenet. Arra már nem is emlékszem kitől, de a kérdés a fejembe égett: tényleg meghalt Anthoine Hubert?

Emlékszem, a balesetet megelőző versenyen (Magyar Nagydíj) az F1-es program után a Forma-2 paddockjában sétálgattam, mikor Ő eljött mellettem. Friss volt, erőteljes és vidám – úgy, mint minden F2-ben pallérozódó tehetséges srác. Mindig is szerettem ezt a közeget, mert ezekre a fiatalokra még nem jellemzőek a sztárallűrök, és mert izgalmas dolog testközelből nézni a felemelkedésüket.

Azon a pénteken még párszor láttam a Francia Nagydíj futamgyőztesét – és álmomban sem gondoltam volna, hogy ez lesz, ez volt az utolsó alkalom. Egészen addig, míg egy hónappal később meg nem érkezett az ominózus üzenet. Egy parkolóba félreállva rögtön kutakodni kezdtem a hírekben, és gyorsan meg is találtam a videót, amelyen Hubert autója Juan Manuel Correa elé vágódik, az amerikai srác pedig már nem tudja elkerülni a gyilkos becsapódást.

Azonnal láttam, hogy óriási baj van, és azt is éreztem, hogy ez végzetes: már éltem át hasonlót, amikor szintén Spa-ban, a Radillon kanyarban lévő gumifalba vágódott egy Gp2-ben versenyző nagyon kedves barátom. Az is szörnyű érzés volt, de akkor valahogy tudtam, hogy nem lesz, nem lehet baj. Anthoine Hubert esetében minden fordítva zajlott le bennem.

Azóta eltelt egy év, és sok dolog megváltozott. Változott a Forma-1, változott a világ, az eset hatására megváltozott a pálya is. Az egyetlen, ami itt maradt: az az űr, amit azon a napon, abban a pillanatban a kijelzőre pillantva éreztem.

#RacingForAnthonie

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: LAT Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

F1 VEZÉR: Jövőre szorosabb lesz…

Idén kis túlzással már a bajnokság negyedénél lefutott volt a vb-cím sorsa, ergo nem sokat [...]

Érdekel
HAMILTON: „Nem hallgattak rám, EZÉRT tartunk itt”

Vagy Lewis Hamilton kezdett rá ismételten az ismert „megint nem hallgattak rám” nótára, vagy a [...]

Érdekel
FIA elnök: „Van esély rá, hogy MASI visszatérjen!”

Mohammed bin Sulayem, a Nemzetközi Autósport Szövetség elnöke (nem is annyira) meglepő kijelentést tett: Ha [...]

Érdekel
DRASZTIKUS átalakítások a Mercedes 2024-es autóján

2022 után idén is komoly vereséget szenvedett a Lewis Hamilton által vezetett istálló, ezt pedig [...]

Érdekel
Abu Dhabi: Az Alpine zárta az élen 2023 utolsó tesztjét

Esteban Ocon volt a leggyorsabb a szezon utolsó menetén, amely késéssel indult és kaotikus pillanatokat [...]

Érdekel
ALONSO: „Ez volt életem egyik LEGJOBB SZEZONJA”

Fernando Alonso nem feltétlenül elégedett az Aston Martin 2023-as szezonjának alakulásával, saját teljesítményével már annál [...]

Érdekel