Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Hétvége: Két remek dokumentumfilmmel robbant az M4 Sport

Niki Lauda és John Surtees legendás és bámulatos pályafutása kerül képernyőre a csatorna F1-legendák névre hallgató sorozatában. A brit Sky Sport által készített, de magyar felirattal sugárzott mini dokumentumfilmek ezúttal két Ferrari bajnok hőstetteit mutatják majd be.

Méghozzá rögtön egymás után, szombat 13:30-tól, és 14 h-tól.

Elsőként John Surtees pályáját láthatjuk. A britet legtöbben a gyorsasági motoros világbajnokságban és a Forma-1-ben megszerzett bajnoki címéről ismerik (senki más nem tudott rajta kívül nyerni a világ mindkét királykategóriájában), de természetesen ezen kívül is számos megismételhetetlen eredmény és történet fűződik a színes életútjához.

Tiltott oldalkocsis versenyzés gyermekként, salakmotorozás Bernie Ecclestone ellen, hét világbajnoki cím két keréken, egy a Scuderia Ferrarival a száguldó cirkuszban, Man TT győzelem – hogy csak a leglényegesebb mérföldköveket említsük.

Őt követi majd a Ferrari valaha volt legnagyobbja, Niki Lauda. Egy éve már, hogy a legnagyobb harcos nincs velünk. Ő egy olyan legenda, aki manapság is meghatározza ezt a sportágat: csodával határos módon túlélt egy olyan balesetet, amibe mások belehaltak volna, és még elképesztőbb az, hogy extrém rövid idő után – iszonyatos fájdalmai ellenére is – ismét volán mögé ült, és egészen hihetetlen elszántságról tanúbizonyságot téve tovább versenyzett.

Nélküle a ma legnagyobbjai sem lennének azok, akik. Oroszlánrészt vállalt a Ferrari verhetetlen Schumacher éra személyi állományának összehozásában, és hasonló szerepet töltött be Lewis Hamilton Mercedeses siker sztorijában is. Csak úgy „mellékesen” pedig nyert három világbajnokságot…

Írta: Tóth Krisztián Márk