Hétvége: Két remek dokumentumfilmmel robbant az M4 Sport

Niki Lauda és John Surtees legendás és bámulatos pályafutása kerül képernyőre a csatorna F1-legendák névre hallgató sorozatában. A brit Sky Sport által készített, de magyar felirattal sugárzott mini dokumentumfilmek ezúttal két Ferrari bajnok hőstetteit mutatják majd be.

Méghozzá rögtön egymás után, szombat 13:30-tól, és 14 h-tól.

Elsőként John Surtees pályáját láthatjuk. A britet legtöbben a gyorsasági motoros világbajnokságban és a Forma-1-ben megszerzett bajnoki címéről ismerik (senki más nem tudott rajta kívül nyerni a világ mindkét királykategóriájában), de természetesen ezen kívül is számos megismételhetetlen eredmény és történet fűződik a színes életútjához.

Tiltott oldalkocsis versenyzés gyermekként, salakmotorozás Bernie Ecclestone ellen, hét világbajnoki cím két keréken, egy a Scuderia Ferrarival a száguldó cirkuszban, Man TT győzelem – hogy csak a leglényegesebb mérföldköveket említsük.

Őt követi majd a Ferrari valaha volt legnagyobbja, Niki Lauda. Egy éve már, hogy a legnagyobb harcos nincs velünk. Ő egy olyan legenda, aki manapság is meghatározza ezt a sportágat: csodával határos módon túlélt egy olyan balesetet, amibe mások belehaltak volna, és még elképesztőbb az, hogy extrém rövid idő után – iszonyatos fájdalmai ellenére is – ismét volán mögé ült, és egészen hihetetlen elszántságról tanúbizonyságot téve tovább versenyzett.

Nélküle a ma legnagyobbjai sem lennének azok, akik. Oroszlánrészt vállalt a Ferrari verhetetlen Schumacher éra személyi állományának összehozásában, és hasonló szerepet töltött be Lewis Hamilton Mercedeses siker sztorijában is. Csak úgy „mellékesen” pedig nyert három világbajnokságot…

Írta: Tóth Krisztián Márk

F1 VEZÉR: Jövőre szorosabb lesz…

Idén kis túlzással már a bajnokság negyedénél lefutott volt a vb-cím sorsa, ergo nem sokat [...]

Érdekel
HAMILTON: „Nem hallgattak rám, EZÉRT tartunk itt”

Vagy Lewis Hamilton kezdett rá ismételten az ismert „megint nem hallgattak rám” nótára, vagy a [...]

Érdekel
FIA elnök: „Van esély rá, hogy MASI visszatérjen!”

Mohammed bin Sulayem, a Nemzetközi Autósport Szövetség elnöke (nem is annyira) meglepő kijelentést tett: Ha [...]

Érdekel
DRASZTIKUS átalakítások a Mercedes 2024-es autóján

2022 után idén is komoly vereséget szenvedett a Lewis Hamilton által vezetett istálló, ezt pedig [...]

Érdekel
Abu Dhabi: Az Alpine zárta az élen 2023 utolsó tesztjét

Esteban Ocon volt a leggyorsabb a szezon utolsó menetén, amely késéssel indult és kaotikus pillanatokat [...]

Érdekel
ALONSO: „Ez volt életem egyik LEGJOBB SZEZONJA”

Fernando Alonso nem feltétlenül elégedett az Aston Martin 2023-as szezonjának alakulásával, saját teljesítményével már annál [...]

Érdekel