Hétvége: Két remek dokumentumfilmmel robbant az M4 Sport

Niki Lauda és John Surtees legendás és bámulatos pályafutása kerül képernyőre a csatorna F1-legendák névre hallgató sorozatában. A brit Sky Sport által készített, de magyar felirattal sugárzott mini dokumentumfilmek ezúttal két Ferrari bajnok hőstetteit mutatják majd be.

Méghozzá rögtön egymás után, szombat 13:30-tól, és 14 h-tól.

Elsőként John Surtees pályáját láthatjuk. A britet legtöbben a gyorsasági motoros világbajnokságban és a Forma-1-ben megszerzett bajnoki címéről ismerik (senki más nem tudott rajta kívül nyerni a világ mindkét királykategóriájában), de természetesen ezen kívül is számos megismételhetetlen eredmény és történet fűződik a színes életútjához.

Tiltott oldalkocsis versenyzés gyermekként, salakmotorozás Bernie Ecclestone ellen, hét világbajnoki cím két keréken, egy a Scuderia Ferrarival a száguldó cirkuszban, Man TT győzelem – hogy csak a leglényegesebb mérföldköveket említsük.

Őt követi majd a Ferrari valaha volt legnagyobbja, Niki Lauda. Egy éve már, hogy a legnagyobb harcos nincs velünk. Ő egy olyan legenda, aki manapság is meghatározza ezt a sportágat: csodával határos módon túlélt egy olyan balesetet, amibe mások belehaltak volna, és még elképesztőbb az, hogy extrém rövid idő után – iszonyatos fájdalmai ellenére is – ismét volán mögé ült, és egészen hihetetlen elszántságról tanúbizonyságot téve tovább versenyzett.

Nélküle a ma legnagyobbjai sem lennének azok, akik. Oroszlánrészt vállalt a Ferrari verhetetlen Schumacher éra személyi állományának összehozásában, és hasonló szerepet töltött be Lewis Hamilton Mercedeses siker sztorijában is. Csak úgy „mellékesen” pedig nyert három világbajnokságot…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Array
Kanada, FP2: „Azért a víz az úr” (na meg Alonso)

Ezúttal nem hivatkozhattunk arra, hogy nem volt körözés a pályán, mert volt. Csak hát milyen [...]

Érdekel
SOK VÍZ, kevés akció: Norrisé az első menet Kanadában

Komoly esőzés, csúszás, sárga és piros zászlós fázisok, baleset, néhány kör után Lando Norris siker. [...]

Érdekel
Ő lehet a KÖVETKEZŐ F1-es távozó?

Ralf Schumacher szerint már meg is van, Esteban Ocon után kit tesznek majd lapátra következőleg [...]

Érdekel
F1 SAPKA INGYEN? Minden hétvégén A TIÉD LEHET egy!

Mi a FansBrandsnél folyamatosan arra törekszünk, hogy izgalmat csempésszünk a versenyhétvégékbe. Most egy olyan INGYENES [...]

Érdekel
Vasseur: „Hamilton és Leclerc NYERŐ PÁROS LESZ!”

Tagadhatatlan, hogy a Scuderia Ferrarinál nem szokás beállni a sorba. Az olaszok nem sok minden [...]

Érdekel
Perez hosszabbított – Az örök második TOVÁBBRA is marad a Red Bullnál

Hiába a számos jobbnak tűnő, pilótapiacon elérhető opció, hiába Sergio Perez gyenge teljesítménye, a Red [...]

Érdekel