Szombaton újabb időutazás következik!

Lassan már megszokjuk, hogy amíg a Formula-1 szünetel, addig a televízióban műsorra tűzött retróval csillapíthatjuk a benzingőz iránti olthatatlan vágyunk. Reméljük, már nem kell sokáig várni a 2020-as szezonrajtra, ám addig is tapadjatok a képernyőre.

Ugyanis a versenyek mellett most egy dokumentumfilm sorozaton keresztül nyerhetünk bepillantást a régmúlt nagyjainak karrierébe. Az M4 Sport április 25-től minden hétvégén az F1 legendák sorozatának keretében egy-egy elfeledett hőst mutat majd be a nagyérdeműnek. Az eredeti verzió a brit Sky Sports alkotása, így a jogi hercehurcák elkerülése miatt eredeti hanggal, feliratosan kerül majd elétek.

A most szombatnak szomorú aktualitása is lesz, hiszen 14 h-tól a nemrégiben elhunyt Sir Stirling Moss, és az autóját saját maga szervízelő Sir Jack Brabhamről rántják le a leplet.

Ahogy azt már korábban megírtuk, Striling Mosst a szakma a valaha volt egyik legjobbnak tartja, annak ellenére is, hogy a brit versenyző sosem lett világbajnok. Köszönhette ezt a legendás hűségének (makacsságának…), miszerint nem volt hajlandó az akkori korszakban domináns olasz vagy német autóba ülni – ő mindenáron egy brit technika volánja mögött akart felérni a csúcsra. Fantasztikus karriere során vezetett még sport és rally autókat is, híres volt a sportszerűségéről, valamit a Juan Manuel Fangióval ápolt barátságáról. Különleges pályafutásának megkoronázásaként a királynő lovaggá ütötte.

Jack Brabham ellenben háromszor is világbajnoki címet ünnepelhetett, 1959-ben, majd 1960-ban és 1966-ban sem tudták legyőzni. A versenyzésének különlegességét nem csupán a tehetsége adta, hanem az a tény is, hogy egyedüliként lett vb-győztes a saját maga által épített versenygéppel, a saját csapatával. A korát jócskán meghaladó szellemiséggel állt a Forma-1-hez, ezért is rendkívül érdekes és szórakoztató az ausztrál pilóta története.

Az F1 legendákkal ti is tovább gyarapíthatjátok az ismereteiteket, és „kihúzhatjátok” a rendelkezésre álló időt a valós szezonnyitóig.

Írta: Tóth Krisztián Márk

BBC – Az FIA vizsgálata bin Sulayem BOSSZÚJA Wolff ellen!

Meghökkentő dolgot állít az angol közszolgálati média: Szerintük az FIA egy újságcikk által indított vizsgálata [...]

Érdekel
Valtteri Bottas naptár

Bottas – SportszerűSEG(G)ből JELES! Valtteri Bottas sosem lesz világbajnok, ám nagy valószínűséggel már így is [...]

Érdekel
Az F1 TELJES MEZŐNYE kiáll a Wolff házaspár mellett

Mint ahogy azt mi is megírtuk, egy újságcikk után kirobbant botrány után az FIA vizsgálatot [...]

Érdekel
Norris: „Biztos vagyok abban, hogy jövőre MEGLESZ az első győzelmem”

Abban majdnem minden Formula-1 szimpatizáns egyetért, hogy a sorozatban jelenleg is egy generációváltás zajlik. Ennek [...]

Érdekel
MARKO szerint ezért nem működne egy csapatban Verstappen és Hamilton…

Dr. Helmut Marko akaratán kívül is megerősítette a pletykákat: Lewis Hamilton közvetve, vagy közvetlenül, de [...]

Érdekel
DAGAD a Wolff botrány: Wolffék szerint az FIA a hibás, akik még NŐGYÜLÖLŐK IS

Aki nem lenne képben a storyval, annak röviden annyi, hogy a FOM (Formula One Managemant) [...]

Érdekel