Szombaton újabb időutazás következik!

Lassan már megszokjuk, hogy amíg a Formula-1 szünetel, addig a televízióban műsorra tűzött retróval csillapíthatjuk a benzingőz iránti olthatatlan vágyunk. Reméljük, már nem kell sokáig várni a 2020-as szezonrajtra, ám addig is tapadjatok a képernyőre.

Ugyanis a versenyek mellett most egy dokumentumfilm sorozaton keresztül nyerhetünk bepillantást a régmúlt nagyjainak karrierébe. Az M4 Sport április 25-től minden hétvégén az F1 legendák sorozatának keretében egy-egy elfeledett hőst mutat majd be a nagyérdeműnek. Az eredeti verzió a brit Sky Sports alkotása, így a jogi hercehurcák elkerülése miatt eredeti hanggal, feliratosan kerül majd elétek.

A most szombatnak szomorú aktualitása is lesz, hiszen 14 h-tól a nemrégiben elhunyt Sir Stirling Moss, és az autóját saját maga szervízelő Sir Jack Brabhamről rántják le a leplet.

Ahogy azt már korábban megírtuk, Striling Mosst a szakma a valaha volt egyik legjobbnak tartja, annak ellenére is, hogy a brit versenyző sosem lett világbajnok. Köszönhette ezt a legendás hűségének (makacsságának…), miszerint nem volt hajlandó az akkori korszakban domináns olasz vagy német autóba ülni – ő mindenáron egy brit technika volánja mögött akart felérni a csúcsra. Fantasztikus karriere során vezetett még sport és rally autókat is, híres volt a sportszerűségéről, valamit a Juan Manuel Fangióval ápolt barátságáról. Különleges pályafutásának megkoronázásaként a királynő lovaggá ütötte.

Jack Brabham ellenben háromszor is világbajnoki címet ünnepelhetett, 1959-ben, majd 1960-ban és 1966-ban sem tudták legyőzni. A versenyzésének különlegességét nem csupán a tehetsége adta, hanem az a tény is, hogy egyedüliként lett vb-győztes a saját maga által épített versenygéppel, a saját csapatával. A korát jócskán meghaladó szellemiséggel állt a Forma-1-hez, ezért is rendkívül érdekes és szórakoztató az ausztrál pilóta története.

Az F1 legendákkal ti is tovább gyarapíthatjátok az ismereteiteket, és „kihúzhatjátok” a rendelkezésre álló időt a valós szezonnyitóig.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Array
Kanada, FP2: „Azért a víz az úr” (na meg Alonso)

Ezúttal nem hivatkozhattunk arra, hogy nem volt körözés a pályán, mert volt. Csak hát milyen [...]

Érdekel
SOK VÍZ, kevés akció: Norrisé az első menet Kanadában

Komoly esőzés, csúszás, sárga és piros zászlós fázisok, baleset, néhány kör után Lando Norris siker. [...]

Érdekel
Ő lehet a KÖVETKEZŐ F1-es távozó?

Ralf Schumacher szerint már meg is van, Esteban Ocon után kit tesznek majd lapátra következőleg [...]

Érdekel
F1 SAPKA INGYEN? Minden hétvégén A TIÉD LEHET egy!

Mi a FansBrandsnél folyamatosan arra törekszünk, hogy izgalmat csempésszünk a versenyhétvégékbe. Most egy olyan INGYENES [...]

Érdekel
Vasseur: „Hamilton és Leclerc NYERŐ PÁROS LESZ!”

Tagadhatatlan, hogy a Scuderia Ferrarinál nem szokás beállni a sorba. Az olaszok nem sok minden [...]

Érdekel
Perez hosszabbított – Az örök második TOVÁBBRA is marad a Red Bullnál

Hiába a számos jobbnak tűnő, pilótapiacon elérhető opció, hiába Sergio Perez gyenge teljesítménye, a Red [...]

Érdekel