Vasárnapi programod: 1996-os Monacói Nagydíj!

A koronavírus járvány egyik legnevesebb áldozatára már egész korán fény derült. A 2020-as Monacói Nagydíj az elsők között esett el, a Forma-1 talán legismertebb, legtradicionálisabb futamát idén nem rendezik meg.

Nekünk már nagyon hiányzik a Formula-1 légköre, a megfoghatatlan vibrálás, az izgalom – így a Monacói Nagydíj is, amin ezek a tényezők hatványozottan jelen vannak.

Mivel ezen a hétvégén került volna rá sor, így az M4 Sport jóvoltából rendhagyó pótlásként, visszaemlékezésként, fájdalomdíjként – vagy nevezzük bárhogy – az egyik legdrámaibb futamot tűzi műsorra. Vasárnap délután az 1996-os Monacói Nagydíj izgalmait élhetjük újra!

Abban az évben a monacói verseny a szezon hatodik állomása volt: az esztendő első öt futama a Williams tarolását hozta, egészen pontosan Damon Hill négy, Jacques Villeneuve pedig egy győzelmet söpört be. A Monacót megelőző versenyt Imolában futotta a mezőny, ahol az előző év világbajnoka, Michael Schumacher az első pole pozícióját szerezte meg új csapatával, a Scuderia Ferrarival.  

Az utcai pályán Schumacher minden tapasztalatát egy lapra téve pole pozíciót szerzett az F310-es volánja mögött, és jó esély mutatkozott rá, hogy zsinórban harmadszor is ő nyerheti meg a Monacói Nagydíjat… A poént nem szeretnénk lelőni, de annyit talán mégis érdemes elöljáróban elmondani, hogy ez a verseny nem feltétlenül miatta maradt emlékezetes.

Megint csak magunkat tudjuk ismételni: aki nem látta, annak látnia kell, aki pedig annak idején végigizgulta, annak erősen ajánlott a nosztalgia. A váratlan fordulatokban és drámákban igencsak gazdag futamot vasárnap délután 15 h-tól láthatjátok az M4 Sport televízióban!

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Essentially Sports

Array
Imola, FP1: Ferrari előny, gyengélkedő Red Bull

Az előrejelzéseket meghazudtolva tökéletes versenyidőben, megváltoztatott bukóterekkel, számos fejlesztést felvonultató istállóval indult az Emilia Romagna [...]

Érdekel
BRÉKING: Imolába visszatértek a KAVICSÁGYAK

A Forma-1 így akarja elejét venni a sokszor már nézők számára is frusztráló pályahatár mizériának, [...]

Érdekel
Chandok: „Norris IMOLÁBAN is győzhet…”

Karun Chandok szerint a McLaren és Lando Norris Miamiban látott formája nem csupán egy fellángolás [...]

Érdekel
Alonso: „Én leszek a pilótapiac legfontosabb szereplője!”

A szezon végén rengeteg versenyző szerződése fog lejárni, így komoly pilótakeringő várható. Ennek az eseménysornak [...]

Érdekel
2024: Ebben a versenyben már győzött is Verstappen

Ez pedig nem más, mint a fizetések rangsora. A Red Bull Racing szupersztárja masszívan körözi [...]

Érdekel
A második tesztnapot a Scuderia Ferrari húzta be

Ma délelőtt Bahreinbe beköltözött Las Vegas: Egy csatornafedél okozott kalamajkát, amelynek hatására egy időre fel [...]

Érdekel