Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Vasárnapi programod: 1996-os Monacói Nagydíj!

A koronavírus járvány egyik legnevesebb áldozatára már egész korán fény derült. A 2020-as Monacói Nagydíj az elsők között esett el, a Forma-1 talán legismertebb, legtradicionálisabb futamát idén nem rendezik meg.

Nekünk már nagyon hiányzik a Formula-1 légköre, a megfoghatatlan vibrálás, az izgalom – így a Monacói Nagydíj is, amin ezek a tényezők hatványozottan jelen vannak.

Mivel ezen a hétvégén került volna rá sor, így az M4 Sport jóvoltából rendhagyó pótlásként, visszaemlékezésként, fájdalomdíjként – vagy nevezzük bárhogy – az egyik legdrámaibb futamot tűzi műsorra. Vasárnap délután az 1996-os Monacói Nagydíj izgalmait élhetjük újra!

Abban az évben a monacói verseny a szezon hatodik állomása volt: az esztendő első öt futama a Williams tarolását hozta, egészen pontosan Damon Hill négy, Jacques Villeneuve pedig egy győzelmet söpört be. A Monacót megelőző versenyt Imolában futotta a mezőny, ahol az előző év világbajnoka, Michael Schumacher az első pole pozícióját szerezte meg új csapatával, a Scuderia Ferrarival.  

Az utcai pályán Schumacher minden tapasztalatát egy lapra téve pole pozíciót szerzett az F310-es volánja mögött, és jó esély mutatkozott rá, hogy zsinórban harmadszor is ő nyerheti meg a Monacói Nagydíjat… A poént nem szeretnénk lelőni, de annyit talán mégis érdemes elöljáróban elmondani, hogy ez a verseny nem feltétlenül miatta maradt emlékezetes.

Megint csak magunkat tudjuk ismételni: aki nem látta, annak látnia kell, aki pedig annak idején végigizgulta, annak erősen ajánlott a nosztalgia. A váratlan fordulatokban és drámákban igencsak gazdag futamot vasárnap délután 15 h-tól láthatjátok az M4 Sport televízióban!

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Essentially Sports

LAS VEGAS: Haláleset az Forma-1 előkészületein

Még meg sem rendezték, már fekete könyvjelzővel kerül majd be a sportlexikonokba a Las Vegasi [...]

Érdekel
Hamilton MESTRESÉGES INTELLIGENCIÁRA cserélné a versenybírákat…

Hiába vagyunk már túl rajta két futammal, még mindig Max Verstappen szingapúri feltartásától, és az [...]

Érdekel
Japán Nagydíj: Álmos versenyen konstruktőri világbajnok a Red Bull Racing

Előzetesen nem sok izgalmat várhattunk a Japán Nagydíjtól, és sajnos tökéletesen be is igazolódott a [...]

Érdekel
Japán Nagydíj, kifikáció: ATOM LAZA Verstappen pole…

Az elmúlt hétvége izgalma után Max Verstappen ezúttal nem sok kétséget hagyott afelől, hogyan is [...]

Érdekel
SZENZÁCIÓ: Az FIA elismerte egy hibáját!

A Szingapúri Nagydíj kvalifikációján Max Verstappen több látványos feltartást is eszközölt pár ellenfelével szemben. A [...]

Érdekel
Japán Nagydíj, FP2: Ismét Verstappen a leggyorsabb

Az éjszakai első szabadedzés Max Verstappen hegemóniájáról szólt, a holland csaknem hét tizedes előnnyel zárt [...]

Érdekel