Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Vasárnapi programod: F1 1999, Európa Nagydíj a zöld pokolból!

Ebben az esztendőben a nagyok rendesen lábon lőtték magukat, megadva ezzel az alaphangot a bajnoki küzdelemnek. Schumacher szó szerint így tett, hiszen a Brit Nagydíjon lábtörést szenvedett, és ezzel váratlanul rászakította az esélyesség terhét az élmezőnyre.

A német kiválásával hat verseny fórba kerültek az ellenfelek, így a saját csapattárs, Eddie Irvine, a Williamses Damon Hill ölébe hullott egy soha vissza nem térő lehetőség. Hasonlóan járt Mika Hakkinen, aki a hirtelen jött könnyebbségtől vezérelve majdnem eldobta az esélyt. De csak majdnem.

Közben a kicsik is kérték a jussuk, a Jordannel megtáltosodó Heinz Harald Frentzen például egyenesen bajnokesélyessé lépett elő, és két futamgyőzelemmel erre reális esélye is mutatkozott. De rajta kívül mások is igencsak lubickoltak a helyzet teremtette sanszban: a Willams, a Minardi, a Prost, a Benetton és a Stewart is képes volt labdába rúgni. Ennek az őrült és különleges szezonnak a legjobb versenye volt a Nürburgringen rendezett Európa Nagydíj, amelyet vasárnap 14:05-től láthattok majd az M4 Sporton!

A győzelmet egy olyan pilóta szerezte meg, aki tehetsége alapján sokkal-sokkal komolyabb karriert is befuthatott volna annál, mint ami végül sikerült neki. Azonban a médiában pótolta mindazt, ami a pályán elmaradt, és egy bizonyos csatorna bizonyos műsorát már nem is lehetne nélküle elképzelni.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Panoramic LAT