Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Hülkenberget jövőre vinné a Mercedes – Csak nem úgy, ahogy azt ő szeretné…

A német versenyző Racing Pointnál tett eredményes beugrása felsrófolta az ázsióját, többen is érdeklődnek a szolgálatai iránt. Ez alól a Mercedes istálló sem képez kivételt.

A 70. Évfordulós Nagydíj időmérő edzésén a majd egyéves kihagyása ellenére elért harmadik hely után rengeteg dicséretet kapott Hülkenberg. Az élcsapatok vezetői egymást „licitálták” túl, Helmut Marko még azt is elejtette, hogy a németnek megvan az ő telefonszáma, Toto Wolff pedig azt mondta, hogy szívesen alkalmazná Hulkot:

„Ha valaki ennyi kihagyás után ilyet tesz le az asztalra, az egy nagyon erős ajánlólevél. Nagyon szívesen alkalmaznánk őt, remek pilóta, ráadásul német. Még képlékeny a 2021-es versenyzőfelállásunk, de mindenképpen egy jelöltként tekintünk rá, tartalékversenyzői szerepkörben el tudnánk képzelni az együttműködést vele.” – húzta el a mézesmadzagot, majd adott kijózanító pofont a Mercedes csapatvezetője.

Az ajánlat Nico Hülkenberg részéről határozottan tárgytalan. A pilóta tíz év versenyzés után erős visszalépésnek élné meg a tartalékos munkát. Erről egy német sportműsorban beszélt:

„Kizártnak tartom, nem tudom magam elképzelni ebben a szerepkörben. Tíz esztendőn át a mezőny tagja voltam, a legmagasabb szinten a legjobbak ellen versenyeztem, ezért nem szándékozom visszalépni egyet. Nem ez az a lehetőség, amire várok, és amire szükségem van.” – utasította el finoman, de annál határozottabban a megkeresést Hülkenberg.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük